Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

«Μαγνήτης» για την κρουαζιέρα η Θεσσαλονίκη


«Μαγνήτης» για την προσέγγιση κρουαζιεροπλοίων καθίσταται σταδιακά το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, φιλοδοξώντας σε εύλογο χρονικό διάστημα να καταστεί και home-port για εταιρείες κρουαζιέρας.

Όπως έγινε γνωστό, στο περιθώριο χθεσινής επίσκεψης του υπουργού Μακεδονίας - Θράκης, Ε. Καράογλου στον ΟΛΘ, το κρουαζιερόπλοιο Costa Pacifica, που διαθέτει 1.504 καμπίνες, θα επισκεφτεί το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 23 Σεπτεμβρίου και κατόπιν τον Βόλο στις 24/9.
Σύμφωνα με τον κ. Καράογλου, «το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης όχι μόνο της πόλης, αλλά ευρύτερα της Μακεδονίας».
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τη διοίκηση του ΟΛΘ, ο υπουργός ενημερώθηκε για μια σειρά ζητημάτων, που σχετίζονται μεταξύ άλλων και με την εύρυθμη λειτουργία των τελωνείων. Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ, κ. Σ. Αγγελούδης, επισήμανε ότι «το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης μέσα από τη συντονιστική προσπάθεια, που έχει αναλάβει, μπορεί να λύνει προβλήματα, τα οποία εκφεύγουν των αρμοδιοτήτων της ΟΛΘ Α.Ε.» και μέσω της επίλυσης των οποίων ο οργανισμός «μπορεί να συνεχίσει αποφασιστικά, γρήγορα και δυναμικά να κάνει τη δουλειά του».