Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Κοινόχρηστα ποδήλατα στην Καρδίτσα από σήμερα


ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Ξεκίνησε σήμερα η πιλοτική λειτουργία του συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων στο Δήμο Καρδίτσας. Η δημοτική αρχή διέθεσε κάρτες χρήσης του αυτοματοποιημένου συστήματος κοινοχρήστων ποδηλάτων, σε περιορισμένο αριθμό δημοτών που θα συμμετάσχουν στην πιλοτική εφαρμογή του για ένα μικρό χρονικό διάστημα.

(φωτογραφία αρχείου- Χάρης Γκίκας)
Στόχος, είναι να δοκιμαστεί στην πράξη το σύστημα πριν τεθεί σε πλήρη λειτουργία και να επεκταθεί η χρήση ώστε να είναι διαθέσιμα τα ποδήλατα σε όλους τους δημότες αλλά και τους επισκέπτες της πόλης.
Οι προσωρινοί, αλλά και οι μελλοντικοί χρήστες θα μπορούν να παραλαμβάνουν ποδήλατα από τους σταθμούς, αφού προηγηθεί διαδικασία ταυτοποίησής τους και εν συνεχεία, μετά την ολοκλήρωση της χρήσης τους να τα επιστρέφουν σ' αυτούς.
Οι σταθμοί περιλαμβάνουν 102 θέσεις κλειδώματος ποδηλάτων (17 ανά σταθμό) ενώ διαθέτουν οθόνη αφής από όπου, θα μπορούν οι χρήστες να εγγραφούν απευθείας στο σύστημα, καθώς και αναγνώστη πιστωτικής κάρτας, με την οποία θα μπορεί επίσης -στη φάση της πλήρους εφαρμογής- να γίνεται χρήση του συστήματος.