Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Θεσσαλονίκη: Αφαίρεσαν 26.000 λίτρα πετρέλαιο


Εξιχνιάστηκε έπειτα από συστηματική έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης πληθώρα περιπτώσεων κλοπών, κυρίως ποσοτήτων υγρών καυσίμων από διάφορους χώρους σε περιοχές της Θεσσαλονίκης.


Σχηματίσθηκε δικογραφία εις βάρος τριών αλλοδαπών, ηλικίας 30, 30 και 23 ετών, και ενός 52χρονου Έλληνα για τις κατά περίπτωση κατηγορίες των «διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών» και «αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος».

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι αλλοδαποί από τον Αύγουστο του 2011 έως τον Φεβρουάριο του 2013 σε πάνω από είκοσι περιπτώσεις εισήλθαν σε διάφορους χώρους (εταιρείες, συνεργείο, μάντρα φορτηγών κ.α.), απ’ όπου αφαίρεσαν συνολικά 26.300 λίτρα πετρέλαιο περίπου, κυρίως από τα ντεπόζιτα σταθμευμένων φορτηγών, 11 μπαταρίες φορτηγών, το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ περίπου κ.ά..

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι οι αλλοδαποί προμήθευαν τον 52χρονο ιδιοκτήτη τουριστικού πρακτορείου με μεγάλες ποσότητες πετρελαίου, με τις οποίες εφοδίαζε λεωφορεία ιδιοκτησίας του.

Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. 
zougla.gr