Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΡΑΣΗΣ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ


Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη είχαν σήμερα το μεσημέρι ο υπεύθυνος αγροτικής οικονομίας και μέλος της  ΚΕ της ΔΡΑΣΗΣ κ. Νάσος Χρυσίνας και ο γεωπόνος και μέλος της ΔΡΑΣΗΣ κύριος Άρης Παπαχρήστου.  Στη συνάντηση η αντιπροσωπεία της ΔΡΑΣΗΣ ανέπτυξε τις απόψεις και τις προγραμματικές θέσεις του κόμματος για την αγροτική ανάπτυξη.
  Κατά τη συζήτηση διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων με τον Υπουργό στα ζητήματα της  αγροτικής εκπαίδευσης και της ανάγκης για προώθηση της αγροτικής επιχειρηματικότητας. Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκαν εναλλακτικοί τρόποι δια βίου εκπαίδευσης των αγροτών , με έμφαση στον επιχειρηματικό προσανατολισμό.
Η αντιπροσωπεία της ΔΡΑΣΗΣ ανέπτυξε στον Υπουργό την πάγια θέση της ότι η αγροτική πολιτική θα πρέπει επιτέλους να απεμπλακεί από την επιδοματική λογική των περασμένων χρόνων, που καθήλωσε την αγροτική παραγωγή της χώρας και μετέτρεψε το θετικό αγροτικό ισοζύγιο των αρχών της δεκαετίας του 80 σε άκρως ελλειμματικό τα τελευταία χρόνια.