Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Μαθήματα πρώτων βοηθειών σε μαθητές


Τρόπους παροχής πρώτων βοηθειών διδάχθηκαν μαθητές του Γυμνασίου Σταυρού από εκπαιδευτές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
Με πρωτοβουλία του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βόλβης μαθητές και καθηγητές του Γυμνασίου Σταυρού ενημερώθηκαν για ζητήματα πρώτων βοηθειών και διάσωσης.

Μέσα από ειδικό βίντεο, επιδείξεις και πρακτική εφαρμογή, οι μαθητές μαζί με τους καθηγητές τους, είχαν τη δυνατότητα να εκπαιδευθούν πάνω στις βασικές αρχές παροχής πρώτων βοηθειών και τεχνικών διάσωσης, από εξειδικευμένους εκπαιδευτές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού..

Την ενημερωτική εκδήλωση που έγινε την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Σταυρού, παρακολούθησε και ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης, ο οποίος τόνισε τη σπουδαιότητα της εκπαίδευσης των νέων σε θέματα πολιτικής προστασίας, που τους δίνει τη δυνατότητά να προσφέρουν πρώτες βοήθειες σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του δήμου Βόλβης, εκτός από τις ενημερωτικές εκδηλώσεις των πολιτών σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, αναλαμβάνει δράσεις πολιτικής προστασίας για την ασφάλεια των δημοτών σε έκτακτα περιστατικά (έντονα καιρικά φαινόμενα, πυρκαγιές, κλπ).