Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα



Την πρώτη 24ωρη γενική απεργία του 2013, πραγματοποιούν σήμερα τα συνδικάτα του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα. Παράλληλα, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στο Πεδίον του 'Αρεως, ενώ το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 10.30 στην Ομόνοια. 

Στην απεργία συμμετέχουν, δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι σε εφορίες, πολεοδομίες, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις ΔΕΚΟ, εφοριακοί, καθηγητές και δάσκαλοι, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, δικηγόροι, μηχανικοί, τραπεζοϋπάλληλοι, και πωλητές λαϊκών αγορών.

Μετρό, τραμ και ηλεκτρικός σιδηρόδρομος θα εκτελούν κανονικά δρομολόγια, μετά την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης για επίταξη των μέσων και του προσωπικού.

Τα δρομολόγια όμως του Μετρό από το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» δεν θα πραγματοποιούνται λόγω της απεργίας στον Προαστιακό και τον ΟΣΕ.

Αναμένεται, επίσης, κατά τη διάρκεια των απεργιακών συγκεντρώσεων να κλείσουν οι σταθμοί του Μετρό στο Σύνταγμα, τον Ευαγγελισμό, την Ομόνοια και το Πανεπιστήμιο.

Τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και τα και τα τρόλεϊ από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια, ενώ δεν θα κινηθούν τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του προαστιακού.

Ενδέχεται ακόμη, να υπάρξουν αλλαγές στο πρόγραμμα των αεροπορικών πτήσεων εξαιτίας των στάσεων εργασίας που έχει προγραμματίσει η Ομοσπονδία Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας από τις 6 έως τις 9 το πρωί και από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.
Κλειστές θα είναι σήμερα και οι λαϊκές αγορές.
"ΤΑ ΝΕΑ"