Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

«Κυνηγοί» χαλκού άνοιξαν πυρ εναντίον φύλακα!


Όλο και πιο επικίνδυνες γίνονται  οι οργανωμένες συμμορίες «κυνηγών» χαλκού που δρουν στο Γιάννενα. Πλέον κυκλοφορούν οπλισμένοι  και δεν διστάζουν να πυροβολήσουν  εναντίον όπου προσπαθεί να  τους εμποδίσει, όπως φαίνεται  από την επίθεση εναντίον του  φύλακα μιας εταιρείας ανακύκλωσης!


Ο  αλλοδαπός φύλακας αντιλήφθηκε τους δυο αγνώστους που είχαν εισβάλει στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο 9ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Ιωαννίνων – Αθηνών και είχαν αρχίσει να φορτώνουν μία τεράστια ποσότητα χαλκού και προσπάθησε να τους εμποδίσει. Όμως, εκείνοι τον ακινητοποίησαν με την απειλή κυνηγετικού όπλου και πυροβόλησαν στον αέρα για να τον αναγκάσουν να μείνει ακίνητος!
Στη  συνέχεια, επιβιβάστηκαν σε ένα  φορτηγό στο οποίο είχαν ήδη  φορτώσει γύρω στα 400 κιλά χαλκού και κατάφεραν να εξαφανιστούν, πριν ο φύλακας προλάβει να καταγράψει τον αριθμό κυκλοφορίας. Οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών, δεν είχαν αποτέλεσμα.
Φορτωμένο  με 240 μέτρα καλωδίων διαφόρων τύπων που είχαν κλέψει λίγη ώρα νωρίτερα από τις εγκαταστάσεις μιας εταιρείας στο Φαλακρό Δράμας, ήταν το πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν δύο Βούλγαροι ηλικίας 61 και 38 χρόνων. Αστυνομικοί του τμήματος Προσοτσάνης που τους σταμάτησαν για έλεγχο, βρήκαν τα κλεμμένα καλώδια μαζί με ένα πριόνι και ένα κόφτη μετάλλων και τους συνέλαβαν. Οι δύο αλλοδαποί θα οδηγηθούν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ ερευνάται αν έχουν χτυπήσει και σε άλλες περιοχές.
Στην περιοχή της Βλασάδας στην Τριφυλλία της Μεσσηνίας, άγνωστοι «κυνηγοί» χαλκού έκλεψαν καλώδια του ΟΤΕ, σε μήκος περίπου 300 μέτρων και διέφυγαν χωρίς να τους αντιληφθεί κάποιος.
"Πρώτο Θέμα"