Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Μακελείο με 27 νεκρούς σε σχολείο του Κονέκτικατ

Μακελείο με 27 νεκρούς σε σχολείο του Κονέκτικατ
ΕΝΟΠΛΟΣ ΘΕΡΙΣΕ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ
Δεκάδες νεκροί και τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός επίθεσης ενόπλου που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα μέσα σε δημοτικό σχολείο, στο Νιουτάουν του Κονέκτικατ. Ορισμένα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης όπως το τηλεοπτικό δίκτυο CBS News κάνουν λόγο για 27 νεκρούς, ανάμεσά τους και παιδιά.
Ο δράστης βρέθηκε αργότερα νεκρός, αλλά δεν έχει γίνει σαφές αν σκοτώθηκε από τα πυρά της αστυνομίας.
Στο σημείο της επίθεσης, μέσα στο σχολείο, έχουν βρεθεί δύο όπλα και εκατοντάδες κάλυκες από σφαίρες. Τα μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για μακελειό.
Οπως μεταδίδει το CBS News, ο δράστης είναι πατέρας ενός από τους μαθητές του σχολείου, ωστόσο δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά τα κίνητρα της πράξης του.
Ανάμεσα στους νεκρούς είναι ο ψυχολόγος και ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου Sandy Hook.
Οπως επίσης μεταδίδει η εφημερίδα Hartfort Courant, επικαλούμενη πηγές από το σχολείο, αναζητούνται τα ίχνη μιας ολόκληρης τάξης του σχολείου μετά την επίθεση.
Κατά τη διάρκεια της ένοπλης επίθεσης επικράτησε χάος. «Ολοι βρίσκονταν σε κατάσταση υστερίας, γονείς και μαθητές. Υπήρχαν παιδιά που έβγαιναν μέσα από το σχολείο ματωμένα» δήλωσε ένας από τους γονείς.
Μακελείο με 27 νεκρούς σε σχολείο του Κονέκτικατ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει ειδοποιηθεί για το επεισόδιο αυτό και ανά τακτά χρονικά διαστήματα ενημερώνεται για την κατάσταση, σύμφωνα με το Λευκό Οίκο.
Ολα τα σχολεία της περιοχής έχουν κλείσει μετά το περιστατικό, όπως ανακοίνωσε η αρχή που είναι αρμόδια για τα δημόσια σχολεία του Νιούτον.
Μακελείο με 27 νεκρούς σε σχολείο του Κονέκτικατ
Τραυματίες έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο Danbury, όπως δήλωσε μια εκπρόσωπός του στο NBC Connecticut.
Σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδίδουν τηλεοπτικά δίκτυα, πολλά ασθενοφόρα καθώς και οι γονείς των μαθητών έχουν σπεύσει στο δημοτικό σχολείο.
Στο δημοτικό σχολείο Sandy Hook φοιτούν παιδιά ηλικίας 5 με 10 ετών.
"Εθνος"