Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Εκτός Επιτροπής Συνεδρίου Λοβέρδος και Χρυσοχοϊδης


Andreas-Loverdos-Mixalis-XrysoxoidisΕβδομάδα επιφανειακής ηρεμίας είναι αυτή, που διανύουμε στο εσωκομματικό πεδίο του ΠΑΣΟΚ, οι ρυθμοί όμως αναμένεται να αλλάξουν άρδην από την προσεχή Δευτέρα, καθώς ασφαλείς πληροφορίες φέρουν τον πρόεδρο του Κινήματος, Ευάγγελο Βενιζέλο, να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες «αναμόχλευσης» του εσωτερικού σκηνικού.

 Εν αρχή, η ανακοίνωση της σύνθεσης της ΚΟΕΣ ( Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου ) και δη η γραμματεία αυτής, όργανο, που θα οδηγήσει εκτός απρόοπτου το κόμμα στο ζωτικής πλέον σημασίας Συνέδριο στα τέλη του Φεβρουαρίου. Εδραία  φαίνεται να είναι η πεποίθηση του κυρίου Βενιζέλου ότι πρέπει να αναδείξει νέα ηγετική ομάδα στο κόμμα από την ελπιδοφόρα δεξαμενή των 40άρηδων, ως εκ τούτου η γραμματεία της ΚΟΕΣ αναμένεται να είναι το πρώτο «πεδίο εσωκομματικών δοκιμών».
 Σύμφωνα με τακτικούς συνομιλητές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο κύριος Βενιζέλος έχει αποφασίσει να μη συμπεριλάβει στη γραμματεία της ΚΟΕΣ στελέχη όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος ή ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης αποστέλλοντας σαφές μήνυμα ανανέωσης στην ηγετική πυραμίδα του Κινήματος. Ασαφές παραμένει ακόμη ποιος θα αναλάβει τον κομβικό για την κομματική αναδιάρθρωση του Κινήματος ανά την επικράτεια ρόλο του γραμματέα της ΚΟΕΣ.
 Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εξάλλου, αναμένεται σύντομα – ενδεχομένως και αυτήν την εβδομάδα – να συγκαλέσει και την Κ.Ο. του Κινήματος, αίτημα, που έχει υποβληθεί από τον Ανδρέα Λοβέρδο εδώ και 10 ημέρες.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ…ΚΑΙ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

Το ΠΑΣΟΚ κινείται σε ρυθμούς ανασχηματισμού… διά της τεθλασμένης μέχρι τώρα. Οι ολοένα και κλιμακούμενες διαρροές του περί αρρυθμιών στην κυβερνητική λειτουργία υποκρύπτουν κατ ουσίαν το σοβαρό ενδιαφέρον που διατηρεί για τον επικείμενο ανασχηματισμό.
 Στα ηγετικά κλιμάκια του Κινήματος κερδίζει μέρα με την ημέρα έδαφος η ιδέα ότι ενεργότερη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στο κυβερνητικό σχήμα θα απαλείψει πολλά από τα μέχρι τώρα κακώς κείμενα. «Πολιτικά στελέχη και περισσότερα Υπουργεία» είναι το μότο της Ιπποκράτους, ωστόσο η επιλογή των «εκλεκτών» αναμένεται να προσκρούσει σε προσωπικές επιδιώξεις και ασκήσεις εσωκομματικής ισορροπίας, καθώς ο αριθμός των ενδιαφερομένων αποδεικνύεται μεγαλύτερος του αναμενομένου.
 Πλάι σε στελέχη που έχουν ήδη κατά πληροφορίες λάβει την προεδρική έγκριση προς υπουργοποίηση, όπως οι Φίλιππος Σαχινίδης, Γιάννης Μανιάτης, Πάρις Κουκουλόπουλος, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Θάνος Μωραίτης, υπάρχει πλήθος πολιτευτών, που σχεδόν «αυτοπροτείνονται» και εμφανίζονται ολοένα και συχνότερα πλέον στην Ιπποκράτους.