Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Η ευρωπαϊκή επιστροφή του Πανιωνίου



Ο Πανιώνιος ρίχνεται απόψε στη μάχη του Eurocup αντιμετωπίζοντας την Οστάνδη, σε μια αναμέτρηση που σηματοδοτεί την επιστροφή των Νεοσμυρνιωτών στα ευρωπαϊκά σαλόνια, τέσσερα χρόνια μετά τον τελευταίο αγώνα κόντρα στην Ολίμπια Μιλάνο στο πλαίσιο της Ευρωλίγκα.
Στη «βασίλισσα της βελγικής ακτογραμμής» ο «Ιστορικός»θα επιδιώξει να θέσει γερές βάσεις για την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση, μέσω ενός εξαιρετικά δύσκολου ομίλου που περιλαμβάνει επίσης την Ούνιξ Καζάν και την Ζιελόνα Γκόρα.
Αφήνοντας όμως στην άκρη το καθαρά αγωνιστικό σκέλος της υπόθεσης,αυτό που ίσως έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία είναι αυτή καθαυτή η παρουσία των «κυανέρυθρων»στη διοργάνωση. Απολαμβάνοντας τη διοικητική ηρεμία και την οικονομική συνέπεια που προσφέρει η παρουσία του Ηλία Λιανού στο τιμόνι της ΚΑΕ, ο Πανιώνιος είναι έτοιμος να αφήσει το στίγμα του εκτός των συνόρων, όντας ο μοναδικός εκπρόσωπος του ελληνικού πρωταθλήματος.
Και μόνο να δει κανείς που έχουν κατρακυλήσει ορισμένες από τις παραδοσιακές ομάδες (ΑΕΚ, Ηρακλής, Μαρούσι, Πανελλήνιος) μπορεί εύκολα να αντιληφθεί πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει διοικητική και οικονομικά σταθερότητα.
Επιπρόσθετα όπως συστηματικά έκανε τα προηγούμενα χρόνια έτσι και φέτος ο Πανιώνιος εμπιστεύεται τους Έλληνες παίκτες, δίνοντας την ευκαιρία να αναδείξουν το ταλέντο τους και να διακριθούν εντός και εκτός των συνόρων. Οι περιπτώσεις των Καββαδά, Γιάνκοβιτς, Παππά και Μπόγρη είναι μερικές από αυτές.
Από το λιμάνι της Οστάνδης η ομάδα της Νέας Σμύρνης σαλπάρει για το ευρωπαϊκό της ταξίδι με στόχο να διαρκέσει για μήνες.