Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Παπούλιας: Δεν μπορείς να ζητάς περισσότερα από αυτόν τον λαό


Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα ολοκληρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη και η μαθητική στην Αθήνα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Στη Θεσσαλονίκη η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση πραγματοποιήθηκε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, ο οποίος στο μήνυμά του έστειλε μήνυμα προς του ευρωπαίους εταίρους:
«Δεν μπορεί να ζητάς περισσότερα από αυτό το λαό, τα έχει δώσει όλα», τόνισε ο κ. Παπούλιας επισημαίνοντας ότι οι Ελληνες έχουν καταφέρει πολύ περισσότερα από ό,τι η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Ιταλία, χώρες που επίσης δοκιμάζονται όπως είπε.
«Ελπίζω», πρόσθεσε, «οι επόμενοι μήνες να είναι μήνες που θα εμπνεύσουν την ελπίδα στο λαό μας ότι έχουμε ξεπεράσει την κρίση».

Στην αρχή της δήλωσής του ο κ.Παπούλιας τόνισε ότι «σήμερα γιορτάζουμε δύο μεγάλες επετείους της πρόσφατης ελληνική ιστορίας, τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και το Επος του 1940. Στην πρώτη περίπτωση,ο ελληνικός Στρατός κατάφερε να πραγματώσει τα όνειρα του Ελληνισμού και καθιέρωσε πολιτικό-στρατιωτικά την Ελλάδα στον περίγυρό της, ενώ στο Έπος του '40 πέτυχε την καθυστέρηση των χιτλερικών στρατευμάτων στο μέτωπο της Ελλάδας, συμβάλλοντας στην ανατροπή των σχεδίων του Χίτλερ που δεν κατάφερε να καταλάβει τη Μόσχα».
«Αυτό όμως σήμερα πολλοί θέλουν να το ξεχνούν γιατί δεν θέλουν να αναγνωρίσουν τι οφείλει η Ευρώπη στη μικρή Ελλάδα», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Τα μέτρα ασφαλείας στην συμπρωτεύουσα προς αποφυγή επεισοδίων ήταν αυστηρά με τη δημιουργία «νεκρής ζώνης» ανάμεσα στην εξέδρα των επισήμων, από όπου παρακολούθησε την παρέλαση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Για την περιφρούρηση της στρατιωτικής παρέλασης στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου επιστρατεύθηκαν περίπου 2.000 αστυνομικοί, ενώ περιπολίες πραγματοποίησαν από αέρος ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. και από θαλάσσης σκάφη του Λιμενικού.
"Εθνος"