Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Σεμινάριο Κανό-Καγιάκ


Μια ακόμα ενημερωτική δραστηριότητα για την ανάδειξη της λίμνης Βόλβης, την οποία υποστηρίζει ο δήμος Βόλβης

Το Σεμινάριο Κανό-Καγιάκ πραγματοποιείται την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012, στις 10.00 πμ., στα Λουτρά Ν. Απολλωνίας, με διοργανωτή τον Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας-Βόλβης και την υποστήριξη του δήμου Βόλβης.

Στόχος της εκδήλωσης είναι αφενός να ενημερώσει τους λάτρεις της λίμνης Βόλβης για τον κανονισμό λειτουργίας και τις απαγορεύσεις που προβλέπονται σχετικά με τη χρήση του υδάτινου οικοσυστήματός της, αφετέρου να εκπαιδεύσει τους φίλους των σπορ στην τακτική του κανό, από πιστοποιημένους δασκάλους, με δωρεάν μαθήματα μέσα στη λίμνη.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα προηγηθεί χαιρετισμός του δημάρχου Βόλβης Δημήτρη Γαλαμάτη (10.30 πμ) και θα ακολουθήσουν η παρουσίαση της νομοθεσίας από το Φορέα Διαχείρισης (10.40 πμ), η ενημέρωση για τις τεχνικές του κανό (11.00 πμ) και τα δωρεάν μαθήματα κανό από πιστοποιημένους δασκάλους (11.30 πμ). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην προβλήτα των Λουτρών Ν. Απολλωνίας, όπου θα υπάρχει και χώρος ζωγραφικής-χειροτεχνίας για τα μικρά παιδιά.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης, «η ανάδειξη της λίμνης Βόλβης ως ένας εναλλακτικός προορισμός αναψυχής, με απόλυτο σεβασμό στο ευαίσθητο φυσικό της περιβάλλον, αποτελεί στρατηγικό στόχο του δήμου Βόλβης. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και το σεμινάριο κανό-καγιάκ, με ένα διπλό (ενημερωτικό και εκπαιδευτικό) στόχο».