Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

«Θα βελτιωθούν οι πολεοδομικές υπηρεσίες»


Δέσμευση ότι εντός του δεκαπενθημέρου θα λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μηχανικοί στις συναλλαγές τους με την πολεοδομία Θεσσαλονίκης ανέλαβε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανδρέας Κουράκης. Οι μηχανικοί ωστόσο παραμένουν επιφυλακτικοί και αναμένουν την υλοποίηση των υποσχέσεων.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη  fkoutsamparis@makthes.gr
Εκπρόσωποι των μηχανικών συναντήθηκαν χθες το πρωί με τον αντιδήμαρχο στην αίθουσα συσκέψεων του Αρχιτεκτονικού, επί της οδού Αγγελάκη. Η συζήτηση έγινε σε κλίμα έντονης αντιπαράθεσης ενώ δεν έλειψαν οι διαπληκτισμοί, γεγονός που έκανε τον κ. Κουράκη να αποχωρήσει δύο φορές από την αίθουσα, προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Παρών ήταν και ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ Αναστάσιος Κονακλίδης, ο οποίος περιέγραψε στη «Μ» ότι «συζητήσαμε και προσπαθήσαμε να βρούμε λύση, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι μηχανικοί και οι πολίτες. Τέθηκε το ζήτημα του αρχείου της πολεοδομίας, το οποίο είναι σκόρπιο σε διάφορα μέρη. Έγινε μια προσπάθεια συμμαζέματος και ο αντιδήμαρχος υποσχέθηκε ότι μέχρι τέλος του έτους θα συγκεντρωθεί σε ένα χώρο, κάτι που θα διευκολύνει τους μηχανικούς».
«Θέσαμε επίσης το ζήτημα της καθυστέρησης στον έλεγχο των τοπογραφικών, που προκαλεί σοβαρά προβλήματα, και ο κ. Κουράκης δεσμεύτηκε ότι θα το λύσει μέσα στις προσεχείς δέκα ημέρες. Επίσης, δημιουργήθηκαν προβλήματα στο τμήμα έκδοσης αδειών εξαιτίας της μετακίνησης μιας έμπειρης υπαλλήλου. Η υπηρεσία σαφώς έχει δικαίωμα να μετακινεί υπαλλήλους, αρκεί όμως οι αλλαγές να είναι προς όφελος των μηχανικών. Ο αντιδήμαρχος είπε ότι θα λυθεί κι αυτό το θέμα σε δεκαπέντε ημέρες. Επίσης, επειδή άλλαξε η νομολογία, θα έχουμε συνεργασία με την πολεοδομία για να εξετάζουμε κατά περίπτωση κάποιες υποθέσεις. Εδώ είμαστε για να δούμε αν υλοποιηθούν οι υποσχέσεις», υπογραμμίζει ο κ. Κονακλίδης.
Η χθεσινή συνάντηση των μηχανικών με τον αντιδήμαρχο προκλήθηκε μετά τη διαμαρτυρία που έκαναν οι μηχανικοί στα γραφεία της πολεοδομίας, επί της οδού Μανουσογιαννάκη, την περασμένη Τρίτη, και την κατάθεση εγγράφου με 175 υπογραφές. Οι μηχανικοί καταγγέλλουν ότι απομακρύνθηκαν έμπειροι υπάλληλοι από την υπηρεσία, με αποτέλεσμα να καθυστερεί ο έλεγχος των τοπογραφικών και η έκδοση νέων αδειών τουλάχιστον τρεις μήνες.