Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

32χρονος ανάπηρος κινδυνεύει με έξωση για έξοδα νοσηλείας


Είναι διανοητικά και σωματικά ανάπηρος, χωρίς όραση, καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι και σήμερα κινδυνεύει να χάσει από κατάσχεση το σπίτι που του έγραψαν οι γονείς του, καθώς το ΙΚΑ κατέγραψε οφειλή σε βάρος του, που αφορά νοσηλεία προ εξαετίας.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη


Επτά φορές πανελληνιονίκης σε αγώνες ταχύτητας εφήβων και πέντε φορές βαλκανιονίκης, προπονητής Ποδηλασίας του ΠΑΟΚ το 2003, ο Βασίλης Κιουρτζής ενεπλάκη στα 24 χρόνια του σε τροχαίο ατύχημα τον Ιούλιο του 2004. Υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις τρίτου βαθμού, έμεινε ανάπηρος, έχασε το φως του. Έπειτα από τετράμηνη νοσηλεία σε δύο νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε η ανάγκη να μεταβεί στο εξωτερικό, για να κρατηθεί στη ζωή. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Γερμανίας το Νοέμβριο του 2004, όπου παρέμεινε 20 μήνες και πήρε εξιτήριο στις 31 Ιουλίου του 2006, αφού υποβλήθηκε σε 12 επεμβάσεις. Έκτοτε, τον φροντίζουν οι γονείς του στο οικογενειακό τους σπίτι στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.
Ενώ το πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ είχε εγκρίνει την νοσηλεία του, σήμερα, έπειτα από δικαστικές αποφάσεις, έξι χρόνια μετά το ασφαλιστικό ταμείο προχώρησε σε αναγκαστική κατάσχεση της ακίνητης περιουσίας του κ. Κιουρτζή. Πρόκειται για το σπίτι που μένει στη Σταυρούπολη, το οποίο μεταβίβασαν στο όνομά του οι γονείς του «για να έχει τουλάχιστον μια στέγη, όταν φύγουμε από τη ζωή», όπως αναφέρει στη «Μ» ο πατέρας του, πρώην αυτοκινητιστής, που πούλησε τα δύο φορτηγά του για να αγοράσει αυτό το σπίτι. Όπως διαπιστώθηκε, το ΙΚΑ κατέβαλλε τμηματικά τα έξοδα νοσηλείας του κ. Κιουρτζή και πάντοτε έπειτα από απόφαση δικαστηρίου. Για μια περίοδο δύο μηνών δεν υπήρχε απόφαση δικαστηρίου για την καταβολή νοσηλειών, ποσού περίπου 38.000 ευρώ, αφού το ΙΚΑ δεν είχε εκδώσει απορριπτική απόφαση, ώστε να οδηγηθεί η υπόθεση στο δικαστήριο. Σήμερα που ο ασφαλιστικός οργανισμός αναζητά έσοδα, εντόπισε την περίπτωση του κ. Κιουρτζή  και καθόρισε το χρέος του στα 47.530 ευρώ. Με δικαστικό επιμελητή έστειλε προχθές στο σπίτι του ανάπηρου έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης ακίνητης περιουσίας. Η οικογένεια του αναξιοπαθούντα νέου μπήκε σε νέα περιπέτεια, μαζί με την περιπέτεια υγείας του 32χρονου σήμερα Βασίλη Κιουρτζή, η οποία θα συνεχιστεί στα δικαστήρια, όπου θα προσφύγει για να ανακόψει την κατάσχεση του σπιτιού.