Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Πώς θα εξοφληθούν οι φαρμακοποιοί

Από τις 12 Σεπτεμβρίου ξεκινά η πληρωμή προς τους φαρμακοποιούς για συνταγές που εκτέλεσαν τον Ιούνιο, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας με την προϋπόθεση για την εφαρμογή του την αποδοχή του από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και την άμεση άρση της αναστολής χορήγησης φαρμακευτικών προϊόντων με πίστωση στους ασφαλισμένους, που έχει ως αποτέλεσμα εκατομμύρια ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους.
Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, σε σύσκεψη του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζου, και του αναπληρωτή υπουργού, Μάριου Σαλμά, με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και τις Διοικήσεις των Ασφαλιστικών Ταμείων έγινε εκτίμηση των εσόδων και εισπράξεων του ΕΟΠΥΥ από τα ασφαλιστικά ταμεία και τον κρατικό προϋπολογισμό έως το τέλος του έτους.
Έτσι, με βάση αυτή την εκτίμηση, στις 12 Σεπτεμβρίουεξοφλείται ο μήνας Ιούνιος του τρέχοντος έτους. Στις 12 Οκτωβρίου, ξεκινά η σταδιακή εξόφληση του Ιουλίου και του Αυγούστου η οποία θα ολοκληρωθεί στις 12 Νοεμβρίου και στις 12 Δεκεμβρίου εξοφλείται ο μήνας Σεπτέμβριος.
Στα τέλη Οκτωβρίου και από τη δόση για την εξόφληση των υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τρίτους έως 31/12/2011 θα καταβληθούν οι αντίστοιχες οφειλές προς τους φαρμακοποιούς.
Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος συνεδριάζει για να εκτιμήσει τα νέα δεδομένα και να αποφασίσει την περαιτέρω στάση του.