Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Με ορίζοντα βελτίωσης


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος ξεκίνησε φέτος την προπονητική του καριέρα στον ιστορικό Πανιώνιο. Εγκαταλείποντας τους αγωνιστικούς χώρους, αν και θα μπορούσε να φορά ακόμα τα γάντια του, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας της Νέας Σμύρνης παίρνοντας τα ρίσκα του.

Ο «Έλε» έφυγε άκομψα από τον Ολυμπιακό. Μέλος της χρυσής γενιάς των Πειραιωτών που επανήλθαν μετά τα «πέτρινα» χρόνια δυναμικά, με συνεχείς κατακτήσεις πρωταθλημάτων, αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο λίγοι. Με τις βαλίτσες γεμάτες τίτλους και εμπειρίες, μετανάστευσε στην γειτονική Ιταλία όπου έγινε άλλος άνθρωπος. Απελευθερώθηκε από την πίεση της εξέδρας, άλλαξε νοοτροπία και φιλοσοφία. Πέρασε από πολλές ομάδες, μεταξύ αυτών και την Μίλαν. Η ηλικία του ήταν τέτοια που του επέτρεπε να ρουφάει σαν σφουγγάρι το κάθε λεπτό συμμετοχής στο καμπιονάτο αλλά και στις προπονήσεις. Σε γήπεδα και προπονητήρια που σέβονται αθλητές και προπονητές. Οι παραστάσεις του εφόδια ζωής για το μέλλον που διάλεξε. Αυτό του προπονητή.
Ο Πανιώνιος έχει κάνει το καλύτερο ξεκίνημα φέτος στην Superleague. Σε μια χρονιά που ξεκινούσε με χίλια μύρια προβλήματα, προσφυγές, αβεβαιότητα και ερωτηματικά ο Ελευθερόπουλος βγήκε μπροστά και οδηγεί τα νέα παιδιά του συλλόγου σε ένα φιλόδοξο όσο και δύσκολο εγχείρημα. Στην «πλατεία» όμως το έργο το έχουν ξαναδεί. Οι ακαδημίες της ομάδας από τις καλύτερες της χώρας. Το τμήμα σκαάουτινγκ, χρόνια τώρα, ανταμείβεται με τις επιλογές που κάνει. Με μάτια σε κάθε γήπεδο της Ελλάδας. Κάποιοι μπορεί να απορρίπτουν παίκτες εύκολα, στον Πανιώνιο όμως δίνουν ευκαιρίες. Μπορεί ορισμένες χρονιές να παρασύρονται με επιλογές αμφιβόλου αξίας ξένων ποδοσφαιριστών, ωστόσο η νοοτροπία είναι να προωθούν παίχτες από τα φυτώρια της ομάδας.
Κάπως έτσι ο Πανιώνιος φιγουράρει στην κορυφή. Χθες επικράτησε του ΟΦΗ με 2-1. Τα δύσκολα δεν έχουν έρθει ακόμα. Όμως η μαγιά υπάρχει. Ήδη ο κόσμος έχει ζεσταθεί. Και είναι πολύς ο κόσμος του Πανιωνίου!
Υ.Γ.: Καταπληκτική η ενέργεια του Ελευθερόπουλου να «τρέξει» να παρηγορίσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα (Γουναρίδη) για το μοιραίο λάθος στο 1ο γκολ της ομάδας του.  «Τον έχω δει και μου αρέσει. Του είπα ότι είναι πολύ καλός τερματοφύλακας… και να ξέρετε οι μεγάλοι τερματοφύλακες κάνουν μεγάλα λάθη. Οι μέτριοι κάνουν μέτρια λάθη».