Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΕΑ ΕΝ ΤΑΧΕΙ Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για ασφαλτόστρωση της εθνικής


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν και σήμερα στον κόμβο της Λαχαναγοράς επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Αθηνών λόγω έργων ασφαλτόστρωσης.Σύμφωνα με ανακοίνωση της τροχαίας, η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο της ΠΑΘΕ θα διακοπεί στη δεξιά και τη μεσαία λωρίδα, καθώς και στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης, σε μήκος τεσσάρων χιλιομέτρων, στον κλάδο πορείας από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται από την ελεύθερη λωρίδα.

Επίσης, θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην αριστερή λωρίδα του επαρχιακού δρόμου που συνδέεται με τον κόμβο της Λαχαναγοράς, σε μήκος 250 μέτρων, ενώ τμηματικά και ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών θα διακόπτεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας της ΠΑΘΕ, στον κλάδο πορείας προς Θεσσαλονίκη, στο ύψος του κόμβου. Εκτός αυτών, διακόπτεται η κυκλοφορία στη δεξιά και τη μεσαία καθώς και στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης στον κλάδο πορείας από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα και η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από την ελεύθερη λωρίδα κυκλοφορίας για 700 μέτρα στο ύψος του κόμβου.



Ο επισκέπτης του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου ήταν κλέφτης



Επισκέφθηκε συγγενή του στο νοσοκομείο και κατάφερε να κλέψει προσωπικά πράγματα άλλων τεσσάρων ασθενών που νοσηλεύονταν στο ίδιο δωμάτιο. Κατηγορούμενος για τις τέσσερις κλοπές που διαπράχθηκαν στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης τον περσινό Οκτώβριο είναι 37χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, αφού ταυτοποιήθηκε ως δράστης από την αστυνομία. Σύμφωνα με τη δικογραφία την ημέρα της επίσκεψής του πήρε ταυτότητες, πιστωτικές κάρτες, προσωπικά αντικείμενα και μικρά χρηματικά ποσά.




ΚΙΛΚΙΣ Μαρτύρησαν δύο αδερφές στα χέρια ληστών



Μαρτύρησαν στα χέρια κουκουλοφόρων ληστών δύο αδερφές 69 και 73 χρόνων, ιδιοκτήτριες πρατηρίου υγρών καυσίμων στην Ευκαρπία Κιλκίς. Οι δράστες τις ακινητοποίησαν με απειλή μαχαιριού, τις έδεσαν σε καρέκλες, τις φίμωσαν και τις κλείδωσαν σε δωμάτιο του καταστήματος, αρπάζοντας στη συνέχεια 15.400 ευρώ και χρυσαφικά.
Το επεισόδιο έγινε χθες τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι δύο αδερφές, που είχαν κοιμηθεί μέσα στο βενζινάδικο, δεν αντιλήφθηκαν τους δύο δράστες που μπήκαν φορώντας κουκούλες και όταν άνοιξαν τα μάτια τους εκείνοι προέταξαν μαχαίρι και με σωματική βία τις ακινητοποίησαν. Τις έδεσαν στις καρέκλες του βενζινάδικου και τις φίμωσαν για να μην καλέσουν σε βοήθεια, αν και εκείνη την ώρα δεν περνούσε κανείς από την περιοχή. Στη συνέχεια τις κλείδωσαν μέσα σε ένα δωμάτιο του καταστήματος.
Οι ληστές ψάχνοντας στους χώρους του πρατηρίου βρήκαν τα χρήματα, ενώ αφαίρεσαν από τις γυναίκες έναν χρυσό σταυρό και ένα δαχτυλίδι. Προκειμένου να διασφαλίσουν την άνετη διαφυγή τους, έκοψαν το καλώδιο του τηλεφώνου του πρατηρίου, με συνέπεια οι άτυχες αδερφές για αρκετή ώρα να μην έχουν τη δυνατότητα να ειδοποιήσουν την αστυνομία.
Αστυνομικοί της ασφάλειας Κιλκίς, οι οποίοι διερευνούν την υπόθεση, εξετάζουν το ενδεχόμενο οι ληστές να γνωρίζουν τόσο την περιοχή όσο και το γεγονός ότι το πρατήριο ήταν ιδιοκτησίας των δύο ηλικιωμένων αδερφών, οι οποίες θα ήταν ανήμπορες να αντιδράσουν σε τέτοια επίθεση.




ΦΛΩΡΙΝΑ Καταστράφηκαν 20.000 στρέμματα από φωτιά



Στάχτη έγιναν περισσότερα από 20.000 στρέμματα κοντά στα ελληνοσκοπιανά σύνορα από φωτιά που εκδηλώθηκε στο ελληνικό έδαφος πριν από δώδεκα ημέρες και μόλις χθες τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.
Η πυρκαγιά κατέστρεψε εκτάσεις κοντά στο Σκοπό Φλώρινας, αφού είχε ξεκινήσει από τη σκοπιανή πλευρά. Σύμφωνα με τον απολογισμό της πυροσβεστικής, μέχρι χθες κάηκαν 2.000 στρέμματα δάσους δρυός, 8.000 στρέμματα δασικών εκτάσεων και άλλα 10.000 στρέμματα χορτολιβαδικών εκτάσεων.
Στην περιοχή παραμένουν πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής που συνεχίζουν την προσπάθεια πλήρους κατάσβεσης ενώ λόγω του δύσβατου της περιοχής δεν μπορούν να προσεγγίσουν οχήματα.




ΡΟΔΟΠΗ Βρέθηκαν χωράφια με χιλιάδες χασισόδεντρα



Χωράφια γεμάτα αυτοφυή δενδρύλλια χασίς εντοπίστηκαν και ξεριζώθηκαν στα ορεινά της Ροδόπης. Οι αστυνομικοί μέτρησαν 2.300 χασισόδεντρα ύψους μισού έως τριών μέτρων.
Τα αυτοφυή δέντρα εντοπίστηκαν σε διάφορα σημεία της αγροτικής περιοχής Αρίσβης Ροδόπη. Από την αστυνομία στήθηκε πολύωρη επιχείρηση με συμμετοχή πολλών αστυνομικών και φορτηγών, με τα οποία μεταφέρθηκαν τα χασισόδεντρα.

"Μακεδονία"