Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΕΑ ΕΝ ΤΑΧΕΙ Αποζημιώσεις 4,2 εκατ. € από τον ΕΛΓΑ σε 5.247 δικαιούχους



Αποζημιώσεις ύψους 4,2 εκατ. ευρώ θα καταβάλει ο ΕΛΓΑ αυτήν την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου σε 5.247 δικαιούχους παραγωγούς, για ζημιές των ετών 2011 και 2012, όπως ανακοίνωσε ο οργανισμός.
Οι ζημιές προκλήθηκαν στη φυτική παραγωγή (ελιές, εσπεριδοειδή, χειμερινά κηπευτικά κτλ.) και το ζωικό κεφάλαιο, από διάφορα αίτια, σε όλη την επικράτεια -αλλά κυρίως στους νομούς Ηρακλείου, Χανίων, Αργολίδας, Λάρισας, Άρτας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Ηλείας και Πέλλας.



Επιστρέφονται 160 εκατ. ευρώ από τον ΕΦΚ στα καύσιμα σε 430.000 αγρότες

Εξασφαλίστηκε το απαιτούμενο ποσό για την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) καυσίμων σε αγρότες, με την υπογραφή της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης (των υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων) να αναμένεται άμεσα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό της επιστροφής ανέρχεται σε 160 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 80 εκατ. ευρώ θα δοθούν την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ σε 430.000 ανέρχεται ο αριθμός των δικαιούχων.



Τετράωρη στάση εργασίας των εφοριακών την Πέμπτη

Σε τετράωρη στάση εργασίας, όπως είχαν προαναγγείλει, προχωρούν την ερχόμενη Πέμπτη οι εφοριακοί. Χθες, εκπρόσωποι των εφοριακών και των τελωνειακών συναντήθηκαν με τον υπουργό Οικονομικών, κ. Γιάννη Στουρνάρα, για τις περικοπές που προβλέπονται στο νέο πακέτο μέτρων, η οποία απέβη άκαρπη.
Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του ωραρίου (από τις 11.30 έως τις 15.30), ως αντίδραση -όπως αναφέρουν- στις περικοπές των αποδοχών τους, στην απουσία κυβερνητικού σχεδίου για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και στις κυοφορούμενες απολύσεις μέσω εφεδρείας.

«Μακεδονία»