Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Έσπασε το κατεστημένο

Πρωταθλήτρια ομάδα στο πόλο ανδρών η Βουλιαγμένη για το 2012! Ο ΝΟΒ πανηγύρισε την επιστροφή στην κορυφή μετά από 14 χρόνια, επικρατώντας του Ολυμπιακού με 3-2 στις νίκες!
Στο κολυμβητήριο του Λαιμού, η Βουλιαγμένη άλλαξε τα δεδομένα στο ανδρικό πόλο. Μετά το Κύπελλο κατέκτησε και το πρωτάθλημα.
Η διοίκηση εμπιστεύτηκε την τύχη της ομάδας στον Τεό Λοράντος και εκείνος ανταποκρίθηκε στην πρόκληση. Παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, μετά το break των ερυθρόλευκων στο 3ο παιχνίδι της σειράς, αντέδρασαν, απάντησαν με break (στα πέναλτι) και στο καθοριστικό τελευταίο αγώνα κέρδισαν ψυχωμένα (πάλι στα πέναλτι) 11-10. Ήρωας για τους «μπέμπηδες» ο Κώστας Τσαλκάνης, ο οποίος απέκρουσε δύο πέναλτι, ενώ μοιραίος του αγώνα ήταν ο παίκτης των «ερυθρολεύκων», Δημήτρης Μάζης που αστόχησε στην κανονική διάρκεια του αγώνα από το συγκεκριμένο σημείο. Μία απόφαση, στην τελευταία φάση του αγώνα, που ξεσήκωσε πλήθος διαμαρτυριών από σύσσωμο τον πάγκο της Βουλιαγμένης και προκάλεσε την αποβολή του Λοράντος.
Οι πρωταθλητές γλέντησαν το 4ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους στα μπουζούκια. Ο θρίαμβος λαμβάνει ιδιαίτερες διαστάσεις αν αναλογιστεί κανείς το μέγεθος του αντιπάλου και την αυτοκρατορία που «γκρέμισαν», ο Τσαλκάνης, ο Μυλωνάκης, ο Βελώνιας, ο Κουρλιάφτης, ο Ελμισιάν, ο Κουλιεράκης, ο Χρήστος Αφρουδάκης, ο Καρούντζος, ο Κατσαούνης, ο Γούνας, ο Τίγκας, ο Βουλγαράκης, ο Πρωτονοτάριος, ο Βλαχόπουλος και ο Λουϊζίδης. Παίχτες που άντεξαν την πίεση, αγωνίστηκαν μέχρι τέλους, και δικαιώθηκαν, κόντρα στα προγνωστικά και τους εξωαγωνιστικούς παράγοντες!
Υ.Γ.: Πολλά συγχαρητήρια, για άλλη μία φορά, και στην γυναικεία ομάδα πόλο του Γιώργου Μορφέση. Τα κορίτσια της Ελλάδας εδραιώνονται στην «ελίτ» του παγκόσμιου πόλο με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο World League που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Τσουάνκτσου της Κίνας.
Πόλο! Ένα άθλημα με τεράστιες διακρίσεις, από μια μικρή χώρα, γεμάτη όμως θάλασσα!