Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Ορκίσθηκε πρωθυπουργός ο Αντ. Σαμαράς


Την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας, στη δυσκολότερη περίοδο της μεταπολιτευτικής της ιστορίας της ανέλαβε ο Αντώνης Σαμαράς. Ορκίστηκε πρωθιυπουργος της Ελλάδας στις 5.00 το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο και τίθεται επικεφαλής της κυβέρνησης τριμερούς συνασπισμού.
Ο κ. Σαμαράς έφθασε στις 4.15 στο Προεδρικό Μέγαρο και είχε έναν σύντομο διάλογο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενώπιον των δημοσιογράφων.

Τι απέδωσε ο μαραθώνιος; ρώτησε ο Κάρολος Παπούλιας
Απέδωσε τη δεδηλωμένη, που είναι αναγκαία προϋπόθεση για να σχηματιστεί κυβέρνηση μακρόπνοη που θα δώσει σταθερότητα και ελπίδα στον τόπο.
Δεν έχω παρά να νας αναθέσω την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Καλή σας επιτυχία στα πολλά και δύσκολα προβλήματα που σας περιμένουν, είπε ο Πρόεδρος
Επικρατέστερος για να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Οικονομικών είναι ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδας, καθηγητής Βασίλης Ράπανος.
Το αξίωμα του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, με κεντρικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας, αναλαμβάνει πιθανότατα ο καθηγητής Γιώργος Ζανιάς και ως τώρα υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών, ο οποίος στις 19.00 θα έχει συνάντηση με τους αρχηγούς των τριών κομμάτων που στηρίζουν τη νέα κυβέρνηση, καθώς αύριο θα εκπροσωπήσει τη χώρα στη συνεδρίαση του Eurogroup.
Η νέα κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, θα περιλαμβάνει 16 υπουργούς και 12 υφυπουργούς.