Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Τα πάντα μπορούν να γίνουν

Θεωρητικά δεν ευσταθεί, διότι είναι πέρα πάσης λογικής. Επειδή, όμως, η λογική σταματά πολλές φορές εκεί που αρχίζει ένας ποδοσφαιρικός αγώνας, μένει να φανεί αν θα επιβεβαιωθούν και εμπράκτως τα αρχικά προγνωστικά ποδοσφαίρου που κάνουν λόγο για νίκη της Γερμανίας στην προημιτελική αναμέτρηση με την Ελλάδα.

Η Ισπανία δυσκολεύτηκε αφάνταστα να πάρει τη νίκη κόντρα στην Κροατία, η οποία ήταν βρισκόταν στον προκριματικό όμιλο της «γαλανόλευκης» και ήταν του… χεριού της. Και ποια; Η κάτοχος του Ευρωπαϊκού και του Παγκόσμιου τροπαίου.
Όχι, βέβαια, πως τα «πάντσερ» είναι κάποια αμελητέα δύναμη. Κάθε άλλο. Ωστόσο, τίποτα δεν κρίνεται πριν καν αρχίσει.
Οι Έλληνες ηττήθηκαν στον Όμιλο Α από την Τσεχία (2-1) που κατατροπώθηκε από τη Ρωσία (4-1), η οποία εντέλει έμεινε απ’ έξω μετά την ήττα της από την ομάδα του Φερνάντο Σάντος, η οποία προκρίθηκε μαζί με αυτήν του Μίχαλ Μπίλεκ. Μπερδεμένη, λοιπόν, η κατάσταση. Γι’ αυτό και το ποδόσφαιρο ονομάζεται και «βασιλιάς των σπορ».
Στην αναμέτρηση Γερμανία-Ελλάδα υπάρχει φαβορί και πως θα μπορούσε, άλλωστε, να ήταν αλλιώς, αφού ο Γιόακιμ Λεβ έχει δει τους παίκτες του να φτάνουν σε 13 συνεχόμενες επιτυχίες.
Κανείς, όμως, δεν μπορεί να ξεγράψει εύκολα τους Έλληνες, οι οποίοι από το 2004 και μετά, βγάζουν στα κρίσιμα ματς ένα, μάλλον, «απρόβλεπτο» μέταλλο. Υπομονή μέχρι την Παρασκευή. Το σίγουρο, πάντως, είναι πως σ’ αυτό το στοίχημα αποτελέσματα αναμένονται αμφίρροπα μέχρι το φινάλε.