Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Ο Βενιζέλος… τρέχει να αλλάξει το ΠΑΣΟΚ

Το ναυάγιο στις συζητήσεις μεταξύ των πολιτικών αρχηγών για τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης, και η προσφυγή της Ελλάδας σε νέες εκλογές, αναγκάζουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο να επισπεύσει τις κινήσεις και τις στρατηγικές επιλογές του, για τη ριζική αλλαγή στις δομές και την εικόνα του ΠΑΣΟΚ.
Προκειμένου το Κίνημα να αποπνέει μια αύρα φρεσκάδας, και να διεκδικήσει με καλύτερες πιθανότητες ένα πιο αξιοπρεπές αποτέλεσμα στις κάλπες που θα στηθούν, πιθανότατα στις 17 Ιουνίου.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχεδίαζε να αλλάξει τα πάντα στο ΠΑΣΟΚ. Χωρίς να εξαιρούνται από τα… πάντα, το όνομα και το έμβλημα του Κινήματος. Ο χρόνος που απομένει μέχρι τις εκλογές βέβαια είναι εξαιρετικά μικρός, και εκ των πραγμάτων δεν έχει τη δυνατότητα για τόσο «σοκαριστικές» αλλαγές.
Έτσι, το πιθανότερο είναι ότι θα περιοριστεί σε μια πολιτική διαχείριση των συνδυασμών του ΠΑΣΟΚ σε όλη τη χώρα, εκεί όπου η συνταγματική τάξη αλλά και η πολιτική ηθική υπαγορεύει ότι ο πρόεδρος ενός κόμματος δεν έχει επαρκή νομιμοποίηση για «μαγείρεμα» στη σειρά εκλογής των βουλευτών, μόλις λίγες μέρες μετά την αποτύπωση της βούλησης των πολιτών.
Παράλληλα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δίνει μεγάλη έμφαση στο στελεχιακό δυναμικό το οποίο θα κληθεί να σηκώσει το βάρος της εκπροσώπησης του ΠΑΣΟΚ και της υπεράσπισης των θέσεων του Κινήματος στα ΜΜΕ. Προκειμένου να σταλεί στην ελληνική κοινωνία ένα ξεκάθαρο μήνυμα ανανέωσης και αλλαγής σελίδας για το ΠΑΣΟΚ.