Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Νέοι, νέες, παιδιά μας, σαρώστε τους.

Γράφει  ο γερο-Κλεισθένης.
Τονα προτείνει κάποιος σε έναν άλλο τικόμμα ή ποιον υποψήφιο να ψηφίσει είναιαποκοτιά, ανοησία και προσβολή.
Μπορείνα γέρασα αλλά δεν ξεκούτιανα ακόμη.
Ταόσα γράφω αφορούν τους νέους και τιςνέες, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.

Στιςερχόμενες εκλογές σας δίνεται η ευκαιρίανα σαρώσετε κάθε τι σάπιο, κάθε τιαρτηριοσκληρωτικό, κάθε τι βρώμικο πουυπάρχει στην πολιτική σκηνή.
Γιανα γίνει κάτι τέτοιο κατορθωτό πρέπειόλοι, μα όλοι, να πάτε στις κάλπες.
Ψηφίστεόποιο κόμμα πιστεύετε ότι σας εκπροσωπεί,όποιο κόμμα πιστεύετε ότι καλύπτει τιςαπαιτήσεις σας για το αύριο.
Ηπαραλία και το μπανάκι την Κυριακή 6ητου Μάη σημαίνει  διαβατήριο και ξενιτειά,σημαίνει ανεργία και εξαθλίωση, σημαίνειτέλος στα όνειρα που πιθανά κάνατε μέχρισήμερα.
Οδρόμος προς την κάλπη σας δίνει τηνδυνατότητα να καθαρίσετε την κόπρο τουΑυγεία, σας δίνει την δυνατότητα ναβάλετε,εσείς για εσάς, θεμέλια για μιακαλύτερη Ελλάδα.
Μπορείτεκάλλιστα να πάτε να ψηφίσετε όποιο κόμμαπροτιμάτε και μετά με ήσυχη συνείδησηνα πάτε για μπανάκι.
Αυτόπου θα τολμούσα να προτείνω στους νέουςκαι τις νέες είναι ποιον δεν πρέπει ναψηφίσουν.
Σεποιον πρέπει να απαγορέψουν την είσοδοστην βουλή.
Ταήδη φθαρμένα και διαβρωμένα πρόσωπαπου φιγουράρουν στις οθόνες καιαυτοαποκαλούνται σωτήρες. Τους ήδηδοκιμασμένους και αποτυχημένους. Τουςκλέφτες και τους διαπλεκόμενους.
Ψηφίστετους νέους και τις νέες υποψηφίους τωνκομμάτων, αυτούς που στο κάτω κάτω είναιπιο κοντά στην ηλικία σας και πιθανάσκέφτονται σαν εσάς. Αυτούς που τουλάχιστονμέχρι σήμερα δεν πρόλαβαν να μπλεχτούνμε την διαπλοκή, τα συμφέροντα, τουςνταβαντζήδες και τα λαμόγια.
Καταδικάστεμε την ψήφο σας κάθε παλιό, αρτηριοσκληρωτικό,σάπιο που στυλιζαρισμένο σας παρουσιάζεταιστα ΜΜΕ σαν οσία παρθένα και εύελπιςδιασώστης.
Καταδικάστετην γενιά μου, την προδοτική γενιάτου πολυτεχνείου που ξεπουλήθηκε γιαμια κωλοκαρέκλα και σας αφαίρεσε τομέλλον, σας πήρε τα όνειρα και τα σκόρπισεστους τοκογλύφους, ντόπιους και ξένους,σας αναγκάζει να βγάλετε διαβατήριογια να γίνετε μετανάστες. Ανατρέψτε τιςεπιλογές των γέρων, ακόμη και τη δικήμου.
Πιθανάθα αντιτάξει κάποιος, γιατί αν πάω ναψηφίσω θ' αλλάξει κάτι;
Ηαπάντηση δεν είναι εύκολη ούτε μονολεκτικήτου τύπου ναι-όχι.
Οιεκλογές από μόνες τους δεν μπορούν ναλύσουν το πρόβλημα, μπορούν όμως ναβάλουν στέρεες βάσεις για την επίλυσήτου στο άμεσο μέλλον. Μπορούν ναδιαμορφώσουν ένα καλύτερο πολιτικόσκηνικό με πιθανότητες και δυνατότητεςεπίλυσης του προβλήματος.
Ηεπανεκλογή των γνωστών υπεύθυνων γιατο σημερινό χάλι δεν εγγυάται την επίλυσητου προβλήματος αλλά την διαιώνιση καιτην χειροτέρευσή του. Οι δοκιμασμένεςκαι αποτυχημένες συνταγές δεν είναιγια ξαναμαγείρεμα.
Επειδήσαν γερογκρινιάρης γράφω τα ίδια καιτα ίδια οφείλω να δηλώσω ότι έχω απόλυτηεμπιστοσύνη στους νέους και τις νέες,στα παιδιά μου και στα εγγόνια μου,εμπιστεύομαι την κρίση τους, εμπιστεύομαιτις επιλογές τους αρκεί να πάνε στηνκάλπη μέσω της οποίας μπορούν να σαρώσουντο σάπιο πολιτικάντικο προσωπικόφέρνοντας το νέο, το καινούριο, τηνανανέωση έστω και κόντρα στα όσα εγώπιστεύω.
Όλοιστην κάλπη, ναι στους νέο, όχι στο παλιό.


Υγείακαι την 6η Μάη καλό σάρωμα.