Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Διαγωνισμός Ελιάς και πατέ Ελιάς

Γραφει ο Φώτης Κουτσαμπάρης
Η ελιά είχε την τιμητική της στο 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Flavor end Taste,  «Επιτραπέζια Ελιά και πατέ Ελιάς», που διοργάνωσε το Σαββατοκύριακο η Λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος «Ολύμπιος Ζευς».

Η εκδήλωση έγινε στο ξενοδοχείο Anthemus Sea στη Σιθωνία Χαλκιδικής και κατά την πρώτη ημέρα διεξήχθη ημερίδα για την ελιά ενώ υπογράφηκε και σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ της Λέσχης Αρχιμαγείρων και του Οργανισμού Προβολής Χαλκιδικής για την προώθηση των τοπικών προϊόντων.
Στον διαγωνισμό, που έγινε το πρωί της Κυριακής συμμετείχαν 41 παραγωγοί απ’ όλη την Ελλάδα, πολλοί εκ των οποίων απέσπασαν βραβεία για την γεύση των προϊόντων τους και την τυποποίηση. Παράλληλα, γνωστοί σεφ έκαναν επίδειξη μαγειρικής και λειτουργούσε έκθεση παραγωγών με προϊόντα της Χαλκιδικής.
Το πρωί της ίδιας ημέρας, υπογράφηκε μεταξύ της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, της Λέσχης Αρχιμαγείρων «Ολύμπιος Ζευς» και εκπροσώπων των παραγωγών μνημόνιο συνεργασίας για την παρασκευή και διάθεση πρωινού με προϊόντα Χαλκιδικής, στα ξενοδοχεία του νομού.
Στη φωτογραφία διακρίνονται από αριστερά ο σεφ του ξενοδοχείου Anthemus κ. Άρης Τσανακλίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κ. Ιωάννης Γιώργος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής κ. Γρηγόρης Τάσιος, ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος “Ολύμπιος Ζευς”  κ. Φώτης Καραφουλίδης, και ο εκπρόσωπος  του ξενοδοχειακού επιμελητηρίου Ελλάδας κ.  Γιώργος Πίττας.