Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Άνοιξε ο δρόμος της επαναδιαπραγμάτευσης

Αυτό που χρειάζεται να λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν τους οι ηγεσίες των κομμάτων που δίνουν τη μάχη για την παραμονή της χώρας μας στην Ευρώπη και στο ευρώ, είναι ότι πρωτίστως θα πρέπει να δείξουν τη σταθερή τους προσήλωση στην κουλτούρα της Ευρώπης. Και αυτή δεν έχει καμία σχέση με τον εργασιακό μεσαίωνα που πρέπει να αποτραπεί πάση θυσία.

Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατάφεραν με συντονισμένες προσπάθειες να κάμψουν την αδιαλλαξία του σκληρού πυρήνα της ευρωζώνης ως προς την επαναδιαπραγμάτευση εκείνων των μέτρων που η εφαρμογή τους θα οδηγήσει σε πλήρη εξαθλίωση τη κοινωνία. Όπως επίσης είναι θετικό το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Γαλλίας αποδεικνύεται καλός σύμμαχος σ’ αυτή την προσπάθεια.
Είναι προφανές ότι μόνο με διλήμματα δεν ανακτάται η εμπιστοσύνη του κόσμου. Οι πολίτες χρειάζεται να πεισθούν ότι η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ θα σταθούν στο πλευρό του με σοβαρότητα και ευθύνη ώστε να μην εφαρμοσθούν τα μέτρα που θα δώσουν τη χαριστική βολή στη κοινωνία χωρίς μάλιστα κανένα όφελος για την Ελλάδα. Τώρα πλέον ανοίγει ο δρόμος για να αλλάξουν πολλά στη δανειακή σύμβαση ώστε να σταματήσει η προπαγάνδα εκείνων που θέλουν την Ελλάδα «μικρή πλην τίμια».