Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Πως αποτρέπεις μια “αυτοκτονία”;

Την τηλεόραση του “ΑΝΤ1” και τον Δημήτρη Κοτταρίδη επέλεξε ο Αντώνης Σαμαράς για να παραχωρήσει την πρώτη προεκλογική συνέντευξή του, την επομένη της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες. Εκεί όπου ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είδε με έκδηλη ικανοποίηση τις θέσεις του να εισακούονται περισσότερο από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν, ενδεικτικό της ανησυχίας που έχει ενσκύψει στην Ευρώπη για το μέλλον της Ελλάδας.

Ο Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε “έξοδο αυτοκτονίας” την ενδεχόμενη απομάκρυνση της Ελλάδας από την ευρωζώνη, και με την επίθεση που εξαπέλυσε σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ δεν άφησε καμία αμφιβολία για την πρόθεσή του να ορθώσει ανάχωμα σε αυτή τη διαδρομή… αυτοκτονικού ιδεασμού της ελληνικής κοινωνίας.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε με έμφαση ότι στη Σύνοδο του ΕΛΚ, που προηγήθηκε της άτυπης Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε., η “γαλάζια” Παράταξη πέτυχε μια στρατηγική νίκη για την Ελλάδα, καθώς έπεισε ότι η λύση για την υπέρβαση της κρίσης βρίσκεται μόνο στην ανάπτυξη. Κάτι που δεν συνέβαινε σε προηγούμενες Συνόδους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, τότε που οι ιδεολογικοί και πολιτικοί “συγγενείς” του Αντώνη Σαμαρά δεν έδειχναν διάθεση να ακούσουν και να προβληματιστούν για τις ανησυχίες του.
Ο Αντώνης Σαμαράς, που στις εκλογές της 17ης Ιουνίου δίνει τη μάχη για να είναι η Νέα Δημοκρατία πρώτο κόμμα, ώστε να δρομολογήσει τις εξελίξεις για τη συγκρότηση μιας βιώσιμης κυβέρνησης, όπως απαίτησαν ουσιαστικά χθες οι Βρυξέλλες, επεσήμανε ότι η Ελλάδα χρειάζεται επενδύσεις για να “ξυπνήσει” η ανάπτυξη. Και, χωρίς το ευρώ, επενδύσεις δεν πρόκειται να έλθουν.