Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Με την Ευρώπη ή με τα Βαλκάνια;

Ελπίζω αυτή τη φορά η Νέα Δημοκρατία να μην επαναλάβει τα λάθη που έγιναν στη πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση. Να αξιοποιήσει όλα τα στελέχη της και κυρίως στη θέση της «αυτοδυναμίας» να θέσει το δίλημμα: Ευρώπη ή Βαλκάνια. Γιατί από τη θέση που θα βρεθεί η χώρα την επομένη και της νέας εκλογικής αναμέτρησης, θα εξαρτηθεί θα εξαρτηθεί και η διαπραγματευτική μας θέση έναντι του μνημονίου.

Είναι προφανές ότι η Νέα Δημοκρατία θα δώσει τη μάχη της Ευρώπης. Γιατί μόνο μέσα στην Ευρώπη μπορεί η Ελλάδα να πετύχει, μαζί με τις άλλες χώρες του νότου, αλλαγή των δυσβάστακτων όρων του μνημονίου, και ταυτόχρονα βελτίωση κάποιων άλλων που θα αλλάξουν τη ψυχολογία της αγοράς, δημιουργώντας προϋποθέσεις ανάκαμψης.
Αυτή τη φορά ο δρόμος που θα επιλέξουν οι Έλληνες, είναι δρόμος χωρίς επιστροφή. Αν πραγματικά θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε Έλληνες Ευρωπαίοι, οφείλουμε να βάλουμε στην άκρη το θυμό μας και να αναλογιστούμε που μας οδηγούν οι τυχοδιωκτικοί χειρισμοί των ακραίων πολιτικών δυνάμεων. Να ενισχύσουμε τις υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις, που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, έναντι των λαϊκιστών και των δημαγωγών του απομονωτισμού.
Στις εκλογές της 6ης Μαΐου ο λαός τιμώρησε και έστειλε το μήνυμα. Όλοι πλέον γνωρίζουν ποιοι το κατανόησαν και ποιοι το αγνόησαν. Ποιοι σεβάστηκαν την εντολή του και ποιοι επιδεικνύοντας αλαζονεία τον ξαναστέλνουν στις κάλπες. Οι πολίτες που στράφηκαν στα κόμματα διαμαρτυρίας, εγκαταλείποντας τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, τώρα γνωρίζουν πως χρησιμοποιήθηκε η ψήφος τους. Στις εκλογές τιμώρησαν τα κόμματα. Σ’ αυτές τις εκλογές δεν πρέπει να τιμωρηθεί η Ελλάδα.