Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Ο Τσίπρας “διέγραψε” τον Στρατούλη

Πέρασαν αρκετές μέρες, και ενδεχομένως η ζημιά να έχει ήδη γίνει… Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να επισημανθεί το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε στη «διαγραφή» των απόψεων του Δημήτρη Στρατούλη περί της… αξιοποίησης των καταθέσεων των Ελλήνων πολιτών, από μια μελλοντική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Έσπευσε δηλαδή να καθησυχάσει την κοινωνία, που έχει σοβαρές αμφιβολίες για το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, και τις επιπτώσεις που θα έχει στην καθημερινότητα όλων.
Μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν θα πειραχθούν οι καταθέσεις των πολιτών. «Τις καταθέσεις τις εγγυάται το ίδιο το Σύνταγμα, τις εγγυάται η παρουσία μας στην ευρωζώνη, και θα τις εγγυηθούμε και εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ, από όποια πλευρά κι αν βρεθούμε την επομένη των εκλογών».
Ο Αλέξης Τσίπρας περιέγραψε και την κεντρική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι στόχος είναι η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, αλλά με αλλαγή πολιτικής, προκειμένου να καταφέρει η χώρα να επιβιώσει. Σημείωσε μάλιστα ότι η συγκυρία είναι ιδανική, για να αλλάξει συνολικά η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει η ίδια η ύπαρξη του ευρώ.