Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Μαγκιά τους!

Ο Ολυμπιακός πρωταθλητής Ευρώπης για το 2012. Τα ελληνόπουλα του Ντούσαν Ίβκοβιτς έκαναν αυτό που μέχρι χθες φάνταζε αδύνατο. Αυτό που 12 λεπτά πριν το τέλος του τελικού έμοιαζε ακατόρθωτο. Γύρισαν ένα παιχνίδι τίτλου από το –19, μέσα σε 10 λεπτά, και ευτύχησαν να φύγουν νικητές με το σουτ της τελευταίας στιγμής! Όπως ακριβώς πριν 20 χρόνια, στην ίδια πόλη, πετύχαιναν κάτι παρόμοιο τα «μωρά» της Παρτιζάν και του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Οι Έλληνες πανηγυριζούν. Οι ερυθρόλευκοι τους δίνουν την ευκαιρία να ξεφύγουν από την καθημερινή μιζέρια της εποχής και να αποδράσουν από τις καταθλιπτικές σκέψεις για το αύριο. Ένα αύριο που στον Πειραιά προδιαγράφεται ζοφερό.
Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι τώρα κατάλαβαν πως τελικά μία ομάδα χτίζεται και δεν αγοράζεται. Έφτασαν πολύ κοντά να τα παρατήσουν, απογοητευμένοι, το περασμένο καλοκαίρι. Τελικά έμειναν, επένδυσαν, «καθ’ υπόδειξη» του Ντούντα, στο ελληνικό στοιχείο και τελικά δικαιώθηκαν. Το μεγαλείο είναι ότι το πέτυχαν μέσα στην Κωνσταντινούπολη, με όλη την σημασία που κρύβει αυτό. Στην «Νέα Ρώμη» (στη Ρώμη σήκωσε το 1ο ευρωπαϊκό) όπου ο, παππούς, Παναγιώτης Αγγελόπουλος είναι ο μεγάλος και κύριος ευεργέτης αναστήλωσης του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Ο Ολυμπιακός όπως και το, μακρινό, ΄97 διαδέχεται τον Παναθηναϊκό στην κορυφή της Ευρώπης. Η Ελλάδα παραμένει στο ψηλότερο σκαλοπάτι για δεύτερη φορά, δύο συνεχόμενες χρονιές. Έχει συνολικά 8 κατακτήσεις του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, τα τελευταία 16 χρόνια, με τους πράσινους (6) και τους ερυθρόλευκους (2). Σε συνδιασμό με τις μεγάλες επιτυχίες της εθνικής ομάδας και αναλογικά με τον πληθυσμό μας, είμαστε αναμφίβολα η κορυφαία δύναμη του μπάσκετ στη γηραιά ήπειρο. Το ρητό που έχει γίνει για πολλούς κουραστικό, δεν είναι τυχαίο. Το μπάσκετ ταιριάζει στον Έλληνα περισσότερο από κάθε άλλο ομαδικό άθλημα!
Τα «πιτσιρίκια» του Ολυμπιακού απέδειξαν ότι αποτελούν το σήμερα και το αύριο του ελληνικού μπάσκετ. Παπανικολάου, Μάντζαρης, Σλούκας μαζί με Σπανούλη και Πρίντεζη, ήταν οι πρωτεργάτες της μεγάλης επιτυχίας. Αποτελούν όμως και τον θεμέλιο λίθο πάνω στον οποίο θα χτιστεί ο Ολυμπιακός των επόμενων χρόνων. Η ομάδα που αυτή τη στιγμή είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης, που αφήνει μεγάλες υποσχέσεις και γεννά υψηλές προσδοκίες για το άμεσο μέλλον!
Υ.Γ.: Καλύτερους συμμάχους από τον Καζλάουσκας και τον Τεόντοσιτς, για την μεγάλη ανατροπή, δεν θα μπορούσε να βρει ο Ίβκοβιτς και οι παίχτες του. Στην ΤΣΣΚΑ …το φυσούν και δεν κρυώνει!