Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Ηχηρή παρέμβαση Σαμαρά

Τη μάχη για την Ελλάδα που θέλει να βγει από την κρίση έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου και θα συζητηθούν δράσεις ανάπτυξης και υπέρβασης της κρίσης που διέρχεται η ευρωζώνη.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε μεταξύ άλλων κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον πρόεδρο του Eurogroup και πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, έναν παραδοσιακό και συνεπή φίλο της Ελλάδας, καθώς και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Βίλφρεντ Μαρτένς, ο οποίος άλλωστε είχε βρεθεί στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά στο Ζάππειο, στην τελευταία μεγαλη προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στην Αθήνα, πριν από την πρόσφατη αναμέτρηση της 6ης Ιουνίου, από την οποία αναδείχτηκε πρώτο κόμμα.
Προσερχόμενος στη Σύνοδο του ΕΛΚ, ο Αντώνης Σαμαράς προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: “Η Ευρώπη έχει ανάγκη από ένα νέο αναπτυξιακό προσανατολισμό. Στη χώρα μου η ύφεση και η ανεργία έχουν προκαλέσει τεράστια προβλήματα στον κοινωνικό ιστό και στην κοινωνική συνοχή. Τα αποτελέσματα των αποφάσεων, που θα ληφθούν στην Ευρώπη για την ανάπτυξη, τον Ιούνιο, είναι κρίσιμα για την Ευρώπη. Είναι κρίσιμα για την Ελλάδα”.