Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Ο αγώνας… έληξε νωρίς

Περιμέναμε ότι η Μπαρτσελόνα στον επαναληπτικό προημιτελικό με τη Μίλαν θα ήταν το φαβορί. Ότι τελικά θα επικρατούσε σε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι. Ο Ολλανδός ρέφερι όμως είχε άλλη άποψη. Με 2 πέναλτι, το δεύτερο ήταν πολύ τραβηγμένο, έδωσε στους Ιταλούς να καταλάβουν πως δεν έχουν ελπίδα πρόκρισης.

Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του Ιμπραήμοβιτς: «Δεν καταλαβαίνω την απόφαση του διαιτητή. Η μπάλα δεν είχε παιχτεί από το κόρνερ, αλλά παρ’ όλα αυτά σφύριξε πέναλτι. Ήταν μία παράξενη απόφαση και χάλασε όλο το παιχνίδι. Μπορεί να υπήρξε τράβηγμα, αλλά όταν η μπάλα δεν παίζεται, δεν μπορείς να σφυρίξεις παράβαση», δήλωσε ο «Ίμπρα» και πρόσθεσε: «Η Μπαρτσελόνα δεν χρειάζεται τέτοιες αποφάσεις. Μιλάμε για την καλύτερη ομάδα του κόσμου. Τώρα αρχίζω να καταλαβαίνω τον Μουρίνιο, όταν έλεγε τι συμβαίνει όταν έρχεται εδώ για να αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα. Τώρα που το βίωσα από πρώτο χέρι, το καταλαβαίνω καλύτερα».
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Αλέγκρι αλλά και του Νέστα. Φάσεις τέτοιες πολλές. Με το γράμμα του νόμου πέναλτι. Στην συγκεκριμένη όμως, δεν είχε εκτελεστεί καν το κόρνερ και ο διαιτητής θα μπορούσε να κάνει μια παρατήρηση, καθυστερώντας την εκτέλεση, όπως συχνά γίνεται. Μιλάμε για έναν αγώνα που κρίνει πρόκριση σε ημιτελικό Champions League, έτσι! …κόντρα στη Μίλαν όχι στην …Βασλούι ή τη Σλάβια Πράγας (τυχαία η επιλογή)!
Κανείς δεν υποστηρίζει ότι τελικά η Μπαρτσελόνα δεν θα έπαιρνε τη νίκη που χρειαζόταν. Στη δεδομένη χρονική στιγμή όμως, μόλις οι Μιλανέζοι είχαν ισοφαρίσει, λίγο πριν το ημίχρονο, το 2-1 δίνει άλλον αέρα για τη συνέχεια στους γηπεδούχους και «κόβει» τα πόδια των φιλοξενούμενων.
Είναι άλλη μία φορά που η κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση …βγαίνει “offside”!