Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Αυτοί που δεν θέλουν τις εκλογές

Τις τελευταίες ώρες αναπτύσσεται η άποψη της αναβολής των εκλογών.
Μια άποψη πού διαχέεται στην κοινωνία με την επίφαση ενός μανδύα προστασίας από το αόρατο κακό. Αυτό πού θα έρθει αν γίνουν σύντομα εκλογές.

Οι κύκλοι πού επεξεργάζονται αυτά τα σχέδια στοχεύουν στην διατήρηση μιας διαχειριστικής εξουσίας. Αυτής της εξουσίας πού θα αδυνατεί να παράγει πολιτικές αποφάσεις και θα στηρίζεται στους συμβιβασμούς των επικοινωνιακών επιτελείων.
Το παραγόμενο, με αυτόν τον τρόπο,πολιτικό έλλειμμα ευνοεί μόνο τους νομείς της εξουσίας και όχι την κοινωνία. Η σταδιακή εξαφάνιση του πολιτικού λόγου, την ώρα πού ενισχύεται ο διαχειριστικός τεχνοκρατικός μονόλογος , οδηγεί την κοινωνία σε ακτιβιστικές αντιδράσεις. Ο μετρούμενος συνεπώς κατακερματισμός των κοινωνικών απόψεων εκφράζει την ανησυχία του πολίτη στο ολοένα αυξανόμενο έλλειμμα πολιτικού λόγου.
Αυτοί πού πιέζουν να μην ειπωθεί η αλήθεια στον λαό είναι οι ίδιοι πού επιθυμούν την αναβολή της λαϊκής έκφρασης. Είναι οι ίδιοι πού κυβερνούσαν επί δύο χρόνια με επικοινωνιακή διαχείριση και νομή της εξουσίας.
Η συντηρητική παράταξη της Χώρας, αφού έπραξε για μια ακόμη φορά το Εθνικό της Χρέος, πρέπει να δώσει τέλος σε αυτά τα σενάρια πού διακινούνται αλλά και σε αυτούς μου τα διακινούν , δίνοντας ένα μήνυμα της αυστηρής διακυβέρνησης που θα επιβάλλει μετά τις εκλογές.