Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Πατατράκ…

Τρίτο αποτυχημένο αποτέλεσμα στη σειρά για την Μπαρτσελόνα. Μετά το σαββατιάτικο «χτύπημα» της Ρεάλ και την απώλεια του φετινού πρωταθλήματος, ήρθε χθες και η Τσέλσι να σφραγίσει το εισιτήριο για τον τελικό του Champions League, μέσα στο Κάμπ Νου, αφήνοντας έξω τους περσινούς πρωταθλητές.

Ένα παιχνίδι «χάρμα οφθαλμών» για τους ποδοσφαιρόφιλους, κυρίως λόγω της ολικής ανατροπής από μεριάς Λονδρέζων, μετά το 2-0, με παίχτη λιγότερο από το ΄37 και χαμένο πέναλτι για τους Καταλανούς. Μοιραίος για την Μπάρτσα ο Μέσι που θα μπορούσε να «κλειδώσει» την νίκη-πρόκριση αν ευστοχούσε από τα 11 βήματα. Μοιραίος, θα ήταν για τους «μπλε» ο αρχηγός, αν τελικά η ομάδα του έχανε μιας και της στέρησε, με την απερίσκεπτη ενέργειά του, την αριθμητική ισορροπία από το α΄ ημίχρονο. MVP, και των δύο αναμετρήσεων, ο Ντιντιέ Ντρογκμπά που… έπαιζε μόνος του!
Η ομάδα του Ντι Ματέο δεν πρόσφερε θέαμα. Μας είχε προϊδεάσει από τον αγώνα του Λονδίνου. Κατέβηκε με τακτική …catenaccio να αντιμετωπίσει το …total football (ή αλλιώς play station) ποδόσφαιρο της κορυφαίας ομάδας την τελευταία 5ετία. Τα κατάφερε. Πήρε …το αίμα της πίσω για την προκλητική, πριν λίγα χρόνια, πρόκριση των «μπλαουγκράνα» μέσα στο Στάμφορντ Μπρίτζ. Ο Αμπράμοβιτς είδε την ομάδα του να πανηγυρίζει μέσα στην Βαρκελώνη, την πρόκριση σε έναν τελικό της κορυφαίας διοργάνωσης, μια χρονιά που κανένας δεν πίστευε ότι θα τα κατάφερνε. Μια χρονιά που όλα δείχνουν πως θα αλλάξουν πολλά, το καλοκαίρι, και οι περισσότεροι από τις επιλογές Μουρίνιο που στελεχώνουν αυτή την ομάδα θα αποτελέσουν παρελθόν. Είτε λόγω ηλικίας (Ντρογκμπά, Λάμπαρντ, Εσιέν, Τέρρυ –ίσως…) είτε λόγω επιλογής του νέου τεχνικού.
Πάντως η Τσέλσι μετά το 2008, ξαναπάει τελικό με υπηρεσιακό προπονητή πάλι στον πάγκο. Τότε ήταν ο Γκράντ, με βοηθό τον γνωστό μας Τεν Κάτε, τώρα είναι ο Ντι Ματέο. Λέτε να το ξανασκεφτεί ο Ρώσος μεγιστάνας;
Στο Μόναχο η Τσέλσι θα παέι με απουσίες, λόγω καρτών και τραυματισμών. Τέρρυ, Μεϊρέλες και ο χθεσινός σκόρερ Ραμίρεζ θα απουσιάζουν σίγουρα ενώ μάλλον ο Κέχιλ δεν θα προλάβει και παίζεται η συμμετοχή του Νταβίντ Λουίζ. Αν όμως σήμερα πραγματοποιηθεί και δεύτερη, μικρότερου βεληνεκούς, έκπληξη με την Μπάγιερν να παίρνει αποτέλεσμα στη Μαδρίτη, κάπως θα εξισορροπιστούν τα πράγματα. 7 παίχτες των Βαυαρών είναι στο όριο και σίγουρα ο αποψινός ημιτελικός δεν θα …βγει αναίμακτος! Από την άλλη, αν η «βασίλισσα» αξιοποιήσει το θετικό γι’ αυτήν 2-1 του πρώτου αγώνα, τότε θα έχουμε έναν τελικό μεταξύ …2 παιδιών του “special 1”!