Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Δολοφονήθηκε πακιστανός μετανάστης στον Λαγκαδά

Σε κύκλους μεταναστών αναζητούν οι αστυνομικοί του τμήματος ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης τους δράστες της δολοφονίας 26χρονου Πακιστανού σε αγροτική περιοχή του Λαγκαδά.
 Τις αρχές ειδοποίησε 26χρονος ομοεθνής του, ο οποίος τραυματίστηκε, υποστηρίζοντας ότι είχαν πέσει θύματα ληστείας.

Οι δύο Πακιστανοί εργάζονταν σε κτηνοτροφική μονάδα στην περιοχή Ανάχωμα του Λαγκαδά. Όπως είπε ο 29χρονος στους αστυνομικούς, αργά το βράδυ της Πέμπτης ξεκίνησαν με δυο ποδήλατα για τον Λαγκαδά, για να τηλεφωνήσουν στη χώρα τους, αλλά δέχτηκαν επίθεση από δύο κουκουλοφόρους, οι οποίοι ήθελαν να τους ληστέψουν. Το επεισόδιο συνέβη σε αγροτικό δρόμο παράλληλο σε χείμαρρο της περιοχής.
Ο άτυχος 26χρονος φέρει τραύμα από μαχαίρι στα πλευρά, που ήταν και θανατηφόρο, ενώ ο ομοεθνής του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα από μαχαίρι αλλά και από ξύλο, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του. Οι αστυνομικοί πιστεύουν, με βάση και τη μαρτυρία του, ότι προηγήθηκε συμπλοκή μεταξύ δραστών και θυμάτων, ωστόσο θεωρούν πως το κίνητρο της δολοφονίας είναι διαφορές που έχουν μεταξύ τους οι μετανάστες και όχι η ληστεία. Έχουν γίνει ήδη προσαγωγές κυρίως μεταναστών που απασχολούνται στην ευρύτερη περιοχή του Λαγκαδά και που γνώριζαν τα θύματα για τον εντοπισμό των δραστών.