Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

ΝΕΑΠΟΛΗ- ΣΥΚΙΕΣ Στο έλεος ληστών και διαρρηκτών

Αυξημένη αστυνομική παρουσία στην περιοχή του δήμου Νεάπολης-Συκεών για την ενίσχυση της ασφάλειας των δημοτών ζητά ο δήμαρχος της περιοχής, Σίμος Δανιηλίδης.
 Επικαλούμενος την έξαρση στα κρούσματα ληστειών, διαρρήξεων αλλά και τροχαίων ατυχημάτων που συνέβησαν στα όρια του δήμου κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, ο κ. Δανιηλίδης απαιτεί ουσιαστική, πραγματική και επί 24ωρης βάσης προστασία των πολιτών, καθώς, όπως λέει, σε κάποιες περιπτώσεις κινδύνευσαν να απειληθούν τόσο ανθρώπινες ζωές όσο και επεισόδια σε σχολικούς χώρους.

«Το τελευταίο διάστημα, με αποκορύφωμα την περίοδο του Πάσχα, καταγράφεται μια έξαρση και διόγκωση των φαινομένων βίας, κλοπών και διαρρήξεων σε κατοικίες, διαμερίσματα και καταστήματα. Διαρρήκτες και ληστές εισέβαλλαν με κάθε τρόπο στα σπίτια και τα καταστήματα, θέτοντας σε κίνδυνο και τη ζωή των ανυποψίαστων πολιτών», αναφέρει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, σχολιάζοντας επικριτικά την παντελή απουσία επαρκούς αστυνόμευσης της περιοχής.
Ο κ. Δανιηλίδης ζητά την άμεση κινητοποίηση της αστυνομίας για την αποτροπή των κρουσμάτων βίας και την ασφάλεια, όπως επίσης και την ενίσχυση της παρουσίας της τροχαίας στις κεντρικές οδούς του δήμου και στην περιφερειακή οδό. Καταγγέλλει μάλιστα την πλήρη αδράνεια και απουσία αστυνομικών δυνάμεων από τους δρόμους και τις γειτονιές του δήμου, η οποία, όπως λέει, συμβάλλει στην αποθράσυνση των επίδοξων διαρρηκτών και ληστών.
"Μακεδονία"