Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Ο Χρύσανθος “έβγαλε στη σέντρα” το ΠΑΣΟΚ

Οι θεωρίες συγκυβέρνησης ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, που έκαναν και πάλι εσχάτως την εμφάνισή τους, με αφορμή τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που δείχνουν ότι η επίτευξη αυτοδυναμίας προβάλλει ως δύσκολη προοπτική, περνούν αναπόφευκτα μέσα από την Ιπποκράτους.

Όπως φάνηκε από την πρόσφατη αποστροφή του Ευάγγελου Βενιζέλου «να μην μας θεωρείτε δεδομένους για τη συνεργασία», το νέο ΠΑΣΟΚ δεν έχει ξεκάθαρη στρατηγική για το πώς σκοπεύει να κινηθεί μετεκλογικά.
Αυτήν ακριβώς τη στρατηγική «θολούρα» ανέδειξε ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο οποίος έχει κεντρικό ρόλο στην προεκλογική τακτική της Νέας Δημοκρατίας.
Με συνέντευξη που παραχώρησε στον «Real Fm», ο Χρύσανθος Λαζαρίδης τόνισε τα εξής: «Προφανώς δεν θέλει ο κ. Σαμαράς να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ και το λέμε και όλοι μας. Αυτό φυσικά θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός. Ας κάνω την υπόθεση ότι μπορεί να καμφθεί αυτή η αντίρρηση. Ξέρουμε από τώρα τι όρους θα θέσει το ΠΑΣΟΚ για να συγκυβερνήσει; Ξέρουμε πόση δύναμη θα έχει, για να δούμε και τι όρους θα θέσει; Ξέρουμε τι όρους θα θέσει το υπόλοιπο ΠΑΣΟΚ στον κ. Βενιζέλο για να αποδεχθεί αυτή τη συγκυβέρνηση;».
Η επιχειρηματολογία του Χρύσανθου Λαζαρίδη αναδεικνύει το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει το ΠΑΣΟΚ. Που, προκειμένου να διατηρήσει την επαφή του με την εξουσία και τη νομή της, έχει υποκαταστήσει τον πολιτικό λόγο του με διαρκή προσκλητήρια προς τα υπόλοιπα κόμματα, για συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας μετά τις εκλογές.