Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας θρηνεί το Πακιστάν

Στους 127 οι νεκροί
Τους 127 νεκρούς από το αεροπορικό δυστύχημα που σημειώθηκε την Παρασκευή κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο του Ισλαμαμπάντ θρηνεί το Πακιστάν, ενώ οι γιατροί αγωνίζονται για την αναγνώριση των θυμάτων. Τα σωστικά συνεργεία επέστρεψαν το Σάββατο στον τόπο της τραγωδίας και λίγο αργότερα επιβεβαιώθηκε ότι δεν υπάρχουν επιζώντες.

Το Boeing 727 της εταιρείας Bhoja Airlines που πραγματοποιούσε την πτήση από το Καράτσι στο Ισλαμαμπάντ συνετρίβη σε χωράφια περίπου 15 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο λίγο πριν προσγειωθεί, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι 121 επιβάτες και τα έξι μέλη του πληρώματος.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Μουμπαρίκ Σας, τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους έχουν βρεθεί.

Ο υπουργός Εσωτερικών του Πακιστάν Ρεχμάν Μαλίκ δήλωσε από την πλευρά του ότι είναι πιθανό ένας κεραυνός να χτύπησε το αεροσκάφος στη διάρκεια καταιγίδας, με αποτέλεσμα να πιάσουν φωτιά τα φτερά του.

«Ο καιρός ήταν κακός, έριχνε χαλάζι και είχε κεραυνούς. Ο πιλότος έχασε τον έλεγχο του αεροπλάνου το οποίο συνετρίβη στο έδαφος. Το αεροσκάφος εξερράγη και μετατράπηκε σε μια μπάλα φωτιάς» επεσήμανε ο λοχαγός Ασάντ Μαχμούντ, εκπρόσωπος του πακιστανικού στρατού