Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Γράφουν ιστορία

Τ.Α.Α. Α.Ο. ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ. Η νεοφώτιστη ομάδα βόλεϊ της πρωτεύουσας των Κυκλάδων έκανε την μεγάλη έκπληξη στο πρωτάθλημα της Volleyleague, αφήνοντας εκτός διεκδίκησης του τίτλου τον περσινό πρωταθλητή Ολυμπιακό. Οι Συριανοί «άλωσαν» το κλειστό του Ρέντη με 1-3 στα σετ και σε συνδιασμό με τη νίκη τους στον 1ο αγώνα της σειράς στη Σύρο, έκαναν το 2-0 και προκρίθηκαν στους τελικούς.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους στην ομάδα. Από τον πρόεδρο Δημήτρη Παλιοπόρτα, τους αντιπροέδρους Αντώνη Ρούσσο και Παύλο Μονάντερο όλους όσους ασχολούνται διοικητικά με το τμήμα, τον προπονητή κ.Νεόφυτο, τους παίχτες φυσικά αλλά και τον κόσμο του νησιού που αγκάλιασε την προσπάθεια. Ο Φοίνικας φρόντισε να δημιουργήσει ένα κράμα έμπειρων Ελλήνων παιχτών (Κουρνέτας, Λάππας, Κουρούπης, Θάνος, Σουλτανόπουλος) με αξιόλογους ξένους που κάνουν τη διαφορά αλλά κοστίζουν λίγο (Ντόκιτς, Γκόρτσανιουκ, Ντανγκουμπιτς). Οι «πειρατές» συνεχίζουν με σκοπό την ολοκλήρωση της έκπληξης!
Ο Φοίνικας, που επανήλθε φέτος από την Α2 στην μεγάλη κατηγορία, περιμένει τον νικητή του ζευγαριού Ηρακλής-Παμβοχαϊκός, που από χθες είναι ισόπαλοι στο 1-1. Η ομάδα του Βραχατίου Κορινθίας επικράτησε στο τάι μπρέικ του Γηραιού και στέλνει τις δύο ομάδες πίσω στη Θεσσαλονίκη για 3ο παιχνίδι. Με πρωταγωνιστή τον Αμερικανό διαγώνιο Ντουσάρμ και από κοντά τους Ποτότσνικ, Μπεκιάρη και Κατσανεβάκη κατάφεραν να λυγίσουν την ομάδα της συμπρωτεύουσας. Έχοντας την υποστήριξη των φιλάθλων τους, «κατέβηκαν» πιο παθιασμένοι στο κρίσιμο 5ο σετ με αποτέλεσμα να πανηγυρίσουν στο τέλος τη νίκη. Οι Κορίνθιοι αποδεικνύονται σκληρό καρύδι και δικαιολογούν έτσι τη συμμετοχή τους στην κορυφαία 4άδα του πρωταθλήματος.
Η επαρχία στο βόλεϊ φωνάζει παρών και αυτό υποδηλώνει υγεία!