Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Ένα διαζύγιο που άργησε

Η σημερινή επισημοποίηση του διαζυγίου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Ερνέστο Βαλβέρδε, έρχεται καθυστερημένα. Παρόλο που ο Ισπανός τεχνικός λατρεύτηκε στον Πειραιά, εν πολλοίς όχι άδικα, από τη στιγμή που ήταν μόλις ο δεύτερος, μετά τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, στη διάρκεια της θητείας του οποίου οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν θεαματικό ποδόσφαιρο, ο κύκλος του είχε προ πολλού κλείσει.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε βοήθησε τον Ολυμπιακό να επιστρέψει στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος, και να πραγματοποιήσει μια αξιοσημείωτη πορεία στην Ευρώπη. Την ίδια ώρα όμως, οι «ερυθρόλευκοι» απώλεσαν το… μέταλλο του νικητή, από το οποίο ήταν παραδοσιακά φτιαγμένοι, με αποτέλεσμα να καταφέρουν οι αντίπαλοι να τους «γυρίζουν» παιχνίδια, ακόμη και με τον Ολυμπιακό να έχει μπει από νωρίς μπροστά στο σκορ.
Παράλληλα, η ομάδα του μεγάλου λιμανιού εξελίχτηκε σε… αποικία μισθοφόρων, καθώς ο Ερνέστο Βαλβέρδε προτίμησε ποδοσφαιριστές από διάφορες χώρες της Ευρώπης, αντί να επενδύσει σε Έλληνες ταλαντούχους παίκτες.
Πρακτικό αποτέλεσμα αυτής της πραγματικότητας ήταν να μην καταφέρει ο Ολυμπιακός να χτίσει έναν μόνιμο κορμό παικτών, γύρω από τους οποίους θα υπήρχαν κάθε χρόνο 1-2 απαραίτητες προσθήκες, αλλά να υποχρεώνεται ο Βαγγέλης Μαρινάκης να βάζει το χέρι στην τσέπη, για να ξαναχτίζει την ομάδα από την αρχή.