Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Μια κυβέρνηση με… σπασμένο τηλέφωνο

Η συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στον «Τύπο της Κυριακής» παρουσιάζει αναλυτικά την πολιτική στρατηγική του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για τις εκλογές της 6ης Μαϊου, αλλά και για την «επόμενη μέρα». Το πώς θα κυβερνήσει τον τόπο, από τη στιγμή που θα έχει εξασφαλίσει αυτοδύναμη πλειοψηφία στη Βουλή, τις κινήσεις στις οποίες θα προχωρήσει, για να υπάρξουν ουσιαστικές αλλαγές στην αδιέξοδη πολιτική του Μνημονίου.

Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν άκρως αποκαλυπτικός και για τα σενάρια συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ, που διακινούνται από το ΠΑΣΟΚ και υποδαυλίζονται από τα «παλαιά ΜΜΕ», οδηγώντας σε συμβιβασμούς και ουσιαστικά σε ακυβερνησία, την 7η Μαϊου.
«Το αντίθετο της αυτοδυναμίας δεν είναι η συγκυβέρνηση. Είναι η ακυβερνησία. Και η ακυβερνησία είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί στον τόπο μας, τις κρίσιμες αυτές ώρες. Δεν μπορεί να βασιστεί η χώρα σε ετοιμόρροπες κυβερνήσεις. Δεν μπορεί να κυβερνηθεί με ‘’σπασμένο τηλέφωνο’’ και κομματικά παζάρια στην πλάτη της. Πάνω απ’ όλα, και είναι το σοβαρότερο, δεν μπορεί να βγει από την κρίση, έχοντας συγκυβερνήτες εκείνους που την οδήγησαν στην κρίση. Πώς να αλλάξει το κράτος, πώς να μειωθούν τα υπουργεία, πώς να τα βάλεις με τις κρατικοδίαιτες συντεχνίες, πώς να διερευνηθούν οι ευθύνες εκείνων που οδήγησαν στο Μνημόνιο, εάν έχουν τη δυνατότητα να μπλοκάρουν αποφάσεις; Πώς να γίνουν οι μεγάλες και απόλυτα αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές, όταν οι αποφάσεις θα εξαρτώνται από εκείνους που δεν θέλουν να γίνει τίποτα από όλα αυτά;
Εδώ δεν είναι ποιο κόμμα θα κερδίσει τα περισσότερα, ή ‘’θα πέσει στα μαλακά’’. Αλλά αν θα κερδίσει η Ελλάδα. Αν θα μπορέσει να κυβερνηθεί η Ελλάδα. Ο λαός θα αποφασίσει τελικά τι θα γίνει. Εμείς του λέμε τι θα κάνουμε. Και όσο μεγαλύτερη δύναμη μας δώσει, τόσο περισσότερα θα μπορέσουμε να κάνουμε», δηλώνει με νόημα ο Αντώνης Σαμαράς στον «Τύπο της Κυριακής».