Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Συνεχίζει… “Ατρόμητος”

Ο Γιώργος Δώνης είναι από τους κορυφαίους σύγχρονους Έλληνες προπονητές που τιμάει το «ψωμάκι» του σε όποια ομάδα και αν πηγαίνει και το έργο που αφήνει είναι, δεδομένα, αξιομνημόνευτο. Οι παραστάσεις του από το αγγλικό ποδοσφαιρικό σύστημα προπονητικής και νοοτροπίας τον καθιστά ως έναν από τους καλύτερους προπονητές της χώρας μας με επιτυχημένα αποτελέσματα και τίτλους.
Η πορεία του στον Ηλυσιακό, την Λάρισα, την ΑΕΚ και τον Ατρόμητο γνωστή σε όλους. Μόνο στην Ένωση, του Ντέμη, και των πολλαπλών προβλημάτων τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, δεν κατάφερε να εδραιωθεί στον πάγκο. Εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα!
Ο Γιώργος Σπανός είναι από τους «σχετικά νέους» παράγοντες του ποδοσφαίρου μας και σίγουρα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για επίδοξους επιχειρηματίες που θέλουν να ασχοληθούν με το χώρο. Δημιούργησε την Χαλκηδόνα και στη συνέχεια ανέλαβε τον Ατρόμητο Περιστερίου (από συγχώνευση) αντιλαμβανόμενος ότι χωρίς φιλάθλους μία ομάδα δεν έχει μέλλον. Έδωσε ευκαιρία στους Έλληνες προπονητές (Παράσχο, Δώνη κλπ), τους εμπιστεύτηκε, τους στήριξε και δικαιώθηκε. Ποτέ δεν δημιούργησε πρόβλημα στις πληρωμές και διασφαλίζει τις όσο το δυνατόν καλύτερες υποδομές για ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό του ποδοσφαιρικού τμήματος.
Με εγγυήσεις τα δύο παραπάνω πρόσωπα, την κάθε χρόνο συνεχόμενη με γεωμετρική πρόοδο αγωνιστική άνοδο και την 2η συνεχόμενη συμμετοχή του στον τελικό του Κυπέλλου, ο Ατρόμητος εκπέμπει υγεία από παντού. Ακόμα και στους τελικούς, χρονιά με τη χρονιά το πάει όλο και πιο μακρυά. Πέρσι έχασε στο ΄90, φέτος στην παράταση (παρατρίχα στα πέναλτι)! «Συνεχίζουμε»,…η πρώτη κουβέντα από όλους.
Με παίχτες, κυρίως Έλληνες, απαξιωμένους δανεικούς, νεαρούς από τις ακαδημίες και προσεγμένες επιλογές, μέσα στις οικονομικές δυνατότητες του συλλόγου, η ομάδα του μεγαλύτερου δήμου της Αττικής (εκτός Αθήνας) υπόσχεται εγγυημένο μέλλον! Η δυναμική της ΠΑΕ και η βήμα βήμα προσέγγιση των στόχων καταδυκνύει πως στο Περιστέρι δεν ονειροβατούν. Πατάνε στη γη.
Γνωρίζουν πως απότομα σκαμπανεβάσματα δεν οδηγούν πουθενά. Σταθερά, σκαλοπάτι σκαλοπάτι, ανεβαίνουν συνεχώς επίπεδο. Εκμεταλλευόμενοι τις συγκηρίες, φέτος ίσως βρεθούν ακόμα πιο ψηλά, μέσω των play-off. Ακόμα και να μην συμβεί όμως αυτό φέτος, η χρονιά έχει θετική απόσβεση. Φτάνει να μην χάσει όλα τα «όπλα», εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων, μονομιάς.