Τρίτη 10 Απριλίου 2012

1ο Θεατρικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Με στόχο να δοθεί η δυνατότητα στο νεανικό καλλιτεχνικό δυναμικό της πόλης να παρουσιάσει απρόσκοπτα τη δουλειά του στη σημερινή δυσχερή οικονομική συγκυρία, αλλά και στο κοινό της Θεσσαλονίκης να έρθει σε επαφή με αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις πληρώνοντας ένα συμβολικό ποσό ως αντίτιμο εισιτηρίου, η αντιδημαρχία Πολιτισμού και Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει το 1 Θεατρικό Φεστιβάλ της Πόλης. Η διοργάνωση θα διεξαχθεί από τις 17 Απριλίου έως τις 10 Ιουνίου στο δημοτικό θέατρο «Άνετον».

Με αφορμή την επιτυχημένη παράσταση «Απογραφή πληθυσμού», στο πλαίσιο των περυσινών 46ων Δημητρίων, στη διάρκεια της οποίας έντεκα θεατρικές ομάδες συνεργάστηκαν για τη δημιουργία μιας σπονδυλωτής παράστασης που ανέβηκε στο «Άνετον», ο δήμος Θεσσαλονίκης υλοποιεί τη δέσμευσή του να παραχωρήσει τον συγκεκριμένο χώρο στις θεατρικές ομάδες της πόλης.
Μέσω του πρώτου πιλοτικού προγράμματος που θα παρουσιαστεί, η αρμόδια αντιδημαρχία ευελπιστεί, όπως σημειώνει, να καταστήσει το Θεατρικό Φεστιβάλ της Πόλης μόνιμο και πολλά υποσχόμενο θεσμό. Καλεί όλους τους Θεσσαλονικείς να ενισχύσουν με την παρουσία τους τη διοργάνωση, η οποία εντάσσεται στη φιλοσοφία των εκδηλώσεων, υπό τον γενικότερο τίτλο «Στήριξε τους τοπικούς σου ήρωες».
Ο δήμος παραχωρεί τις υποδομές και το ανθρώπινο δυναμικό που εργάζεται στο θέατρο «Άνετον» αρχικά σε οκτώ θεατρικές ομάδες της πόλης, ώστε καθεμία να έχει τη δυνατότητα να κάνει χρήση του χώρου για μία εβδομάδα. Οι ομάδες θα έχουν την πλήρη ευθύνη για την πραγματοποίηση της παράστασης, καθώς και για την έκδοση εισιτηρίων. Η γενική είσοδος θα κοστίζει 10 ευρώ και όλα τα έσοδα από τις παραστάσεις θα παραχωρηθούν στις ομάδες που θα συμμετάσχουν στο φεστιβάλ.
Στην παρθενική αυτή διοργάνωση θα πάρουν μέρος το Κέντρο Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης με την παράσταση «Όροι συμβολαίου», η ομάδα «Άνευ Προηγουμένου» με την παράσταση «Η γρίπη της Μονρόε», το «ContACT Ensemble με τον «Οιδίποδα», οι «Διαδρομανείς» με την παράσταση «Ο βασιλιάς πεθαίνει», η πειραματική ομάδα έρευνας παρασταστικών τεχνών «Α4Μ» με την παράσταση «Μετά το τέλος», η ομάδα «Μαύρος Γάντζος» με το «Κρυφά», η ομάδα τέχνης «Oberon» με τη «Γυναίκα της Ζάκυθος» και η ομάδα θεάτρου «Ars Moriendi» με την παράσταση «Πεθαίνω σαν χώρα».
Το αναλυτικό πρόγραμμα και οι ημερομηνίες των παραστάσεων θα ανακοινωθούν σύντομα.
"Μακεδονία"