Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Ο Ρέσλερ… έδιωξε τον Χρυσοχοϊδη

Αποτελεί κοινό μυστικό στο εσωτερικό της κυβέρνησης Παπαδήμου, καθώς και στο ΠΑΣΟΚ, ότι η μετακίνηση του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη από το υπουργείο Ανάπτυξης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, δεν προέκυψε μονάχα ως ανάγκη για να καλυφθεί το κενό του Χρήστου Παπουτσή, ο οποίος παραιτήθηκε πρόσφατα, προκειμένου να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος, στη μάχη της διαδοχής.

Ο νέος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη φαίνεται ότι «πλήρωσε» πολιτικά την κόντρα που είχε πρόσφατα με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ. Μια κόντρα την οποία προσωποποίησε ο κ. Ρέσλερ, με συχνές και κάθε άλλο παρά τιμητικές αναφορές για τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, με αφορμή επικοινωνία που είχαν οι δυο τους στο παρελθόν, σχετικά με θέματα ανάπτυξης, «ξεκολλήματος» της οικονομίας, υπέρβασης της γραφειοκρατίας και προώθησης των επενδύσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Μέγαρο Μαξίμου έγινε δέκτης ενόχλησης από την πλευρά του Βερολίνου για το μέτωπο το οποίο είχε ανοίξει, σε μια κρίσιμη συγκυρία για την εξέλιξη της αποκλιμάκωσης της κρίσης χρέους της Ελλάδας. Και επειδή ήταν… μάλλον δύσκολο να αποχωρήσει από τη θέση του ο κυβερνητικός εταίρος της Άνγκελα Μέρκελ, μετακινήθηκε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Σε ένα πόστο που γνωρίζει καλά από το παρελθόν.