Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Δήλωση του Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. κ. Νικ. Κιουτσούκη

Αφού η κ. Διαμαντοπούλου διασφάλισε τη μεταρρύθμιση της Παιδείας με τη συγκατάβαση των… ομοίων της και τα σχολεία ξέμειναν από βιβλία, αφού μπόρεσε να … αλλάξει το βιβλίο της ιστορίας το οποίο μίλαγε για … «συνωστισμό» στη Σμύρνη και αφού οι celebrities της Αράχωβας και της Μυκόνου, της συμπαραστάθηκαν στο έργο της πήραν τώρα το λόγο να μιλήσουν για την εξυγίανση των οργανισμών κοινής ωφέλειας, επικαλούμενοι τις δηλώσεις αρχηγών κομμάτων.


          Όσοι από εμάς τοποθετηθήκαμε ιδεολογικά στον κοινωνικό ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό, αντέξαμε επί πολλά έτη τους εκπροσώπους του νεοφιλελευθερισμού  που υποστήριξαν, κι αμετανόητα υποστηρίζουν την παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση και τη λογική του κ. Παπανδρέου, υποτασσόμενοι στις … αγορές.

          Οφείλουν να καταλάβουν ότι αντοχή δεν σημαίνει ανοχή!!! Εξυγίανση δεν σημαίνει κλείσιμο ή ξεπούλημα, κοινωνικός φιλελευθερισμός δεν σημαίνει θατσερισμός, προσφορά στην πατρίδα δεν σημαίνει ξεπούλημά της, ούτε επιστροφή στο καθεστώς του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού, με τους μισθούς πείνας.

          Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία τους για την ιδεολογική επικράτησή τους, αλλά εάν νομίζουν ότι θα απαλλαγούν από τις υγιείς δυνάμεις έκφρασης του κοινωνικού ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού και της πατριωτικής λαϊκής βάσης, χρησιμοποιώντας ως ασπίδα τον πρόεδρο και την πολιτική του προίκα, διαπράττουν μέγα λάθος.

          Μπορεί να μην τους αρέσει, αλλά εμείς είμαστε και θα παραμείνουμε παρόντες σε πείσμα του άκρατου νεοφιλευθερισμού και των εκφραστών του που δυστυχώς το τελευταίο διάστημα παίρνει σάρκα και οστά στο χώρο της κεντροδεξιάς παράταξης, αλλά ευτυχώς εκφράζει πολύ λίγους οι οποίοι κατά σύμπτωση εξυπηρετούν με τις δηλώσεις και τις θέσεις τους τις δέκα οικογένειες που λυμαίνονται τον εθνικό πλούτο και τα ευρωπαϊκά κονδύλια. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι οι εκφράσεις και οι θέσεις τους είναι ταυτόσημες με τις εκφράσεις και τις θέσεις των βιομήχανων εντός και εκτός Ελλάδας.

 Δυστυχώς στη χώρα μας εν έτη 2012 υπάρχουν ακόμη «εφιάλτες» και «δοσίλογοι κουκουλοφόροι». Ας ελπίσουμε ότι δεν θα τους δούμε αύριο μπροστά μας ως σύγχρονους «μαυραγορίτες» που θα εμπορεύονται την πατρίδα μας και το λαό της.

Σε κάθε περίπτωση, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Άλλωστε, σε ό,τι με αφορά, ποτέ δεν υπήρξα γυρολόγος πολιτικών κινήσεων ή κινημάτων, όπως π.χ. το στέλεχος της ΔΗΑ.ΝΑ.