Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Ο δρόμος για την Πόλη

Ολυμπιακός και Μπιλμπάο, χθες, σφράγισαν τα τελευταία εισιτήρια για τη φάση των ‘8’ της Euroleague. Οι ερυθρόλευκοι πιο άνετα απ’ ότι δείχνει το τελικό 88-81, επικράτησε στο Φάληρο της Γαλατά Σαράι, με πρωταγωνιστές Σπανούλη και Πρίντεζη, και άφησε εκτός συνέχειας τους Τούρκους που διοργανώνουν το φετινό final four.
Την ίδια ώρα η νεοεμφανιζόμενη στην διοργάνωση Αθλέτικ Μπιλμπάο, με κόουτς τον Φώτη Κατσικάρη και δύο Έλληνες στο ρόστερ (Βασιλειάδη, Μαυροειδή) κέρδισε άλλον ένα ισπανικό εμφύλιο (Ουνικάχα Μάλαγα) και αφήνοντας 3η στον όμιλο την Ρεάλ, ακολούθησε την Σιένα στην επόμενη φάση.
Τα ζευγάρια στους 8: ΤΣΣΚΑ-Μπιλμπάο, Σιένα-Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός-Μακάμπι και Μπαρτσελόνα-Ούνιξ Καζάν. Οι νικητές προκρίνονται στο final four της Κωνσταντινούπολης (11-13 Μαϊου) με τις διασταυρώσεις να θέλουν «ελληνικό εμφύλιο» μόνο στον τελικό. Με πρόκριση και των δύο, οι ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν στον ημιτελικό τον νικήτή του ζευγαριού Μπαρτσελόνα-Ούνιξ και οι πράσινοι τον νικητή του ζευγαριού ΤΣΣΚΑ-Μπιλμπάο.
Ο Ολυμπιακός έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να πάρει ρεβάνς από τη Σιένα, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που τον απέκλεισαν οι Ιταλοί πέρσι. Με μειονέκτημα έδρας. Φαινομενικά δύσκολο μα όχι ανέφικτο. Αρκεί το νεανικό σύνολο των Πειραιωτών να βγάλει το ταλέντο στο παρκέ και ο Ίβκοβιτς να προσφέρει την δική του εμπειρία από τον πάγκο, μιας και μέσα στο …ζωγραφιστό «έμπειρος», στο θεσμό, μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο ο Σπανούλης και οι Παπαδόπουλος, Πρίντεζης, σε …δεύτερη ανάγνωση!
Στον Κατσικάρη «έλαχε» η μεγαλύτερη πρόκληση. Να αντιμετωπίσει το φετινό φαβορί της διοργάνωσης, την «ρωσική αρκούδα», με απώτερο σκοπό μία νίκη στη Μόσχα. Με την πορεία της ομάδας να κρίνεται έτσι κι αλλιώς πετυχημένη ως εδώ, ο Έλληνας τεχνικός (η Ισπανία δείχνει να του ταιριάζει …γάντι) καλείται να βγάλει άσσους από το μανίκι του για να μπορέσει να υπερσκελίσει το μεγάλο εμπόδιο και να κλέψει το εισιτήριο για την Πόλη.