Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Νύχτα “πράσινης” αλλοτρίωσης…

Το χθεσινό ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στο Ο.Α.Κ.Α. ήρθε να αποδείξει, με την μη ολοκλήρωσή του, χίλια δυο πράγματα που όσοι έχουν πάει γήπεδο, όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και όλοι όσοι συμμετεχούν, τα γνωρίζουν και τα «λούζονται» χρόνια τώρα!
Η βία και η αναρχία στην εξέδρα, η αλαζονεία των μεγαλοπαραγόντων που συντηρούν το «σαράκι» στις κερκίδες και η ιδιοτέλεια της πολιτείας απέναντι στο «ποδοσφαιρικό αλησβερήσι» καθοδηγούν το λαοφιλέστερο άθλημα στον Καιάδα!
Συμπερασματικά:
Ο Παναθηναϊκός «βεβήλωσε» την ιστορία του. Η αδυναμία προστασίας ενός δημόσιου γηπέδου που χρησιμοποιεί ως έδρα τον καθιστά συνυπεύθυνο για τα όσα τραγικά διαδραματίστηκαν χθες το βράδυ. Η έλλειψη διοικητικής ηρεμίας όπλισε τα χέρια βανδάλων με αποτέλεσμα εκτός από τη φετινή χρονιά να υποθηκευτεί και η επόμενη!
Πολιτεία και αστυνομία δεν θέλουν να λύσουν το πρόβλημα της βίας στα γήπεδα. Ένα φαινόμενο τόσο επίκαιρο και τόσο εύκολα να λυθεί όπως και αυτό των κάθε φορά …γνώστων αγνώστων! Νομοσχέδια επί νομοσχεδίων και επιχειρησιακά σχέδια θεωρίας και όχι πράξης.
Ο Ολυμπιακός επιβεβαιώνει την παντοδυναμία του εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. Με ύφος «χιλιών καρδιναλίων» μας κάνει …χάρη που δεν προσφεύγει σε ΕΠΟ και UEFA! Aυτοί που «…δίδαξαν ήθος…» πέρσι, όπως στη Ριζούπολη και στη Ν.Σμύρνη παλαιότερα (και απολάμβαναν την ατιμωρησία ή των ποινών «χάδια»), έρχονται τώρα να πάρουν τον ρόλο του Μεσσία!
Ψευτομαγκιά τους! Αφού όταν οι ερυθρόλευκοι οπαδοί κάνουν επεισόδια, ο τίτλος γίνεται κόκκινος και αυτό δεν αλλάζει! Αντίθετα οι πράσινοι όποτε κάνουν επεισόδια, πέφτουν στη «λούμπα». Χάνουν τον τίτλο και …σπρώχνουν την ομάδα τους ακόμα πιο κάτω!
Σε μια Ελλάδα που βιώνει περίοδο, κοινωνικής και όχι οικονομικής, κρίσης το ποδόσφαιρο δεν μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστο. Δεν ανακαλύψαμε την Αμερική, μόλις, χθες! Απλά, χρόνια τώρα, συνεχίζουμε να επιμένουμε πως είναι η …Ινδία!!!