Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Τίτλοι τέλους για το ευρωπαϊκό όνειρο

Το μαγικό παραμύθι δεν είχε αίσιο τέλος για τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη. Επιφύλαξε μάλλον το χειρότερο δυνατόν φινάλε με ήττα αποκλεισμό μέσα σε ένα κατάμεστο Γ.Καραϊσκάκης, στο τελευταίο εικοσάλεπτο του χθεσινού επαναληπτικού αγώνα με τη Μέταλιστ. Τελικά, ο τίτλος του «πρέσβη» δεν απονέμεται! Κερδίζεται μέσα από τέτοιες βραδιές σαν τη χθεσινή και ο Ολυμπιακός στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων!

Στη ευννοϊκότερη κλήρωση, μπορεί και όλων των εποχών (στη φάση των 32 και των 16), για ελληνική ομάδα στα κύπελλα Ευρώπης, οι ερυθρόλευκοι δεν αξιοποίησαν τη νίκη στο Χάρκοβο ούτε καν το 1ο ημίχρονο χθες. Ένα ημιχρόνο στο οποίο οι Πειραιώτες άγγιξαν το τέλειο αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν περισσότερα από 1 γκολ, αν και τους δόθηκαν οι ευκαιρίες. Άντεξαν το σκληρό παιχνίδι των «λατίνων» Ουκρανών και πίεσαν ψηλα με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν φάσεις στην αντίπαλη εστία (δύο δοκάρια, ένα τετ α τετ). Στην επανάληψη όμως άλλαξε όλη η εικόνα του αγώνα. Η Μέταλιστ ήταν πιο αποφασιστική και πήρε τον έλεγχο. Δημιούργησε πολλές ευκαιρίες και τελικά, εκμεταλευόμενη την κούραση, τις αναγκαστικές αλλαγές των γηπεδούχων και τα λάθη των αντιπάλων τους, πήραν μία πρόκριση που κανείς, στο λιμάνι, δεν περίμενε. Ο Μέγιερι ήταν ο μοιραίος παίχτης και στις δύο φάσεις των γκολ παρόλο που απέκρουσε, νωρίτερα, το ανόητο πέναλτι που προκάλεσε με το χέρι του ο Μοντέστο.
Το παγωμένο Γ.Καραϊσκάκης δεν μπορούσε να πιστέψει, μετά τη λήξη, πώς χάθηκε αυτή η πρόκριση. Ο Βαλβέρδε φανερά απογοητευμένος, για την τροπή που πήρε το παιχνίδι, προσπάθησε με τις δηλώσεις του να αποφορτίσει το κλίμα εν’ όψη και της συνέχειας σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές φανερά στεναχωρημένοι κοίταζαν αμήχανοι τον κόσμο και κουνούσαν περίλυποι το κεφάλι τους. Όλοι ξέρουν πως με αποκλεισμένα τα δύο μεγάλα φαβορί (Σίτι και Γιουνάιτεντ), με κατα γενική ομολογία, μία πολύ καλή ομάδα και έναν σοβαρό προπονητή στον πάγκο, δύσκολα θα επαναληφθεί μία τέτοια ευκαιρία για διάκριση.
Επιβεβαιώνεται όμως και κάτι άλλο. Τα «…Βουκουρέστι ερχόμαστε», και «…ο τελικός είναι κοντά», καλό είναι, βάσει αποτελεσμάτων, να υπάρχουν στο μυαλό μας αλλά δεν πρέπει να εκφράζονται δημόσια πριν την ώρα τους! Ο Βαλβέρδε το γνώριζε αλλά πολλοί άλλοι δεν συγκρατιόντουσαν!
Υ.Γ.: Η ΕΠΟ τώρα θα επαναφέρει στην αρχική ημερομηνία το παιχνίδι Κυπέλλου ΟΣΦΠ-ΟΦΗ;