Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Οκτακομματική Βουλή με Καμμένο και Χρυσή Αυγή

Οκτακομματική Βουλή με είσοδο της Χρυσής Αυγής και των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου δείχνουν τα νέα δημοσκοπικά ευρήματα.
Σε εκτίμηση πρόθεσης ψήφου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της Pulse για την εφημερίδα το "Ποντίκι", η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτη συγκεντρώνοντας ποσοστό 17%.

Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 10 %, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ ισοψηφούν με 9,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5% , η Χρυσή Αυγή με 3,5% ,το ΛΑ.Ο.Σ. με 3% ενώ Οικολόγοι Πράσινοι, ΔΗΣΥ και το Άρμα Πολιτών συγκεντρώνουν από 2%.
"Άλλο κόμμα" δήλωσε ότι θα ψηφίσει το 4%, ενώ τα λευκά είναι 15,5%. Αναποφάσιστο παραμένει το 9% των ερωτηθέντων.
Η κατανομή των εδρών στη νέα Βουλή, αν επιβεβαιωθεί το αποτέλεσμα της έρευνας επί της κάλπης, δίνει στα δύο μεγάλα κόμματα μόλις 155 βουλευτές. Τα κόμματα αριστερά του ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνουν 102 και η "λοιπή Δεξιά" 43.
Το ΠΑΣΟΚ, με πρωτοφανώς χαμηλή συσπείρωση (25%), χάνει το 28% της εκλογικής του δύναμης του 2009 από τα κόμματα της ευρύτερης Αριστεράς, προς τα οποία, ενώ στα αξιοσημείωτα σημειώνεται η παρ’ ολίγον ισομερής διαρροή προς τη Νέα Δημοκρατία και τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου.
Η Νέα Δημοκρατία, όπως σημειώνει ο Γιώργος Ηλ. Αράπογλου, γενικός διευθυντής της Pulse RC, χάνει προς τα άλλα "μαγαζιά" της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς 14% της δύναμής της του 2009 και συνεπώς χάνει την αυτοδυναμία κυρίως εξ αυτών των διαρροών.
Αυτό όμως που κυρίως ενοχλεί, επισημαίνει, είναι κυρίως οι διαρροές (8%) προς το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ.