Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΠΑΡΑ ΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ!

Εκ διαμέτρου αντίθετη πορεία ακολουθούν οι μισθοί και οι συντάξεις σε σχέση με τις τιμές βασικών προϊόντων. Τη στιγμή που οι περικοπές στα εισοδήματα διαδέχονται η μια την άλλη, οι τιμές σε βασικά είδη εξακολουθούν να αυξάνονται.

Όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία, το καλάθι της νοικοκυράς – και για το μήνα Φεβρουάριο - ήταν σημαντικά ακριβότερο σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Και αυτό δείχνει, με τον πιο έμπρακτο τρόπο, την αδιαφορία των αρμόδιων υπουργών, την απουσία αποτελεσματικών ελέγχων στην αγορά, αλλά και την έξαρση της κερδοσκοπίας σε βάρος του Έλληνα καταναλωτή.
Για το λόγο αυτό και εν όψει της πασχαλινής περιόδου, το Υπουργείο Ανάπτυξης, αλλά και οι συναρμόδιοι φορείς οφείλουν να εγκαταλείψουν την αδράνεια και να προχωρήσουν άμεσα σε συντονισμένες ενέργειες. Είναι επιτακτική ανάγκη να σταματήσει η ανεξέλεγκτη άνοδος των τιμών, να διορθωθούν οι στρεβλώσεις που υπάρχουν στη διακίνηση των προϊόντων από τον παραγωγό στον καταναλωτή και να υπάρξει, επιτέλους, μείωση τιμών. (Δήλωση που έκαναν ο Γραμματέας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Ζωντανός και η Υπεύθυνη του Τομέα Καταναλωτικών Οργανώσεων κα Φωτεινή Βρύνα).