Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Το κάλεσμα της εξουσίας

Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας την Κυριακή, ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να παρουσιάσει το μωσαϊκό της πολιτικής στρατηγικής που σχεδιάζει να χαράξει, με φόντο τις πρόωρες εκλογές, και την προοπτική… μόνιμης εκπαραθύρωσης του ΠΑΣΟΚ από την εξουσία.

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα σε τρεις ηχηρές παρεμβάσεις, που δίνουν το στίγμα των προθέσεών του, για μια πολωτική αναμέτρηση, στη σημερινή κρίσιμη για την Ελλάδα συγκυρία. Ίσως την πλέον κρίσιμη στα χρόνια της Μεταπολίτευσης.
Πρώτον, έκανε άνοιγμα στο σύνολο της Κεντροδεξιάς, χωρίς όρους για προϋποθέσεις, για μια ιδεολογική και πολιτική πανστρατιά, ώστε η Νέα Δημοκρατία να εμφανιστεί στις εκλογές που έρχονται με τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση, στελεχών και ψηφοφόρων.
Δεύτερον, προχώρησε σε ιδεολογική επίθεση στην Αριστερά, τοποθετώντας την απέναντι στην αστική Ελλάδα και το μέλλον του τόπου, την υπεράσπιση του οποίου έχει αναλάβει καθ’ ολοκληρία η Νέα Δημοκρατία, με το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται σε κατάσταση προϊούσας πολιτικής διάλυσης.
Τρίτον, έβαλε τελεία στα σενάρια συγκυβέρνησης, επαναλαμβάνοντας ότι αποκλειστικός πολιτικός στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι η επίτευξη αυτοδυναμίας, ώστε να έχει τη λαϊκή έγκριση να διαπραγματευτεί τυχόν αλλαγές, διορθώσεις και βελτιώσεις στο Μνημόνιο ΙΙ.
Μιλώντας σε αμιγώς κομματικά στελέχη, όπως είναι τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, ο Αντώνης Σαμαράς θα απευθύνει ένα κάλεσμα εξουσίας. Για να είναι η Νέα Δημοκρατία απόλυτα έτοιμη την επομένη των εκλογών.
Η «γαλάζια» Παράταξη άλλωστε είναι το μοναδικό κόμμα στο σημερινό πολιτικό σκηνικό, το οποίο δίνει προοπτική εξουσίας στους ψηφοφόρους που θα την επιλέξουν, από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ υπάρχει… μόνο δημοσκοπικά. Η δε Αριστερά αυτοπαγιδεύεται στις συνιστώσες της.